Toto všetko sa udialo v areáli Nestville Parku v posledný júnový víkend. Skvelú atmosféru umocnilo vydarené počasie.  

Posledný júnový víkend bolo v Hniezdnom vďaka Nestville Open Festu opäť rušno. Tisícky návštevníkov už po ôsmy raz prilákal výborne namiešaný hudobný koktejl v podaní slovenských interpretov, ale aj sprievodný program či aktivity vyskladané k spokojnosti všetkých generácií.

Na hlavnom pódiu sa predstavili Gladiator, Kristína, SIMA, Heľenine Oči, Sima Martausová, Peter Cmorik, S Hudbou Vesmírnou, NoControl, Rusín Čendeš Orchestra, OASIS Tribute či Akustika. Srdcia prítomných si získal aj slovenský headliner Richard Müller, ktorý si okrem skvelého pocitu z vystúpenia odniesol aj úlovok v podobe foto s niekdajším anglickým sexsymbolom. „Myslím, že sme si aj s divákmi v Hniezdnom urobili krásny koncert a dokonca som sa odfotil aj so Samanthou Fox,“  prezradil Richard Müller.

Obrovské  ovácie zožala spomínaná Samantha Fox, ktorej vystúpenie bolo najväčším lákadlom tohto ročníka. „Teším sa, že som v publiku videla mnoho mladých ľudí, ktorí taktiež so mnou spievali, poznali moje skladby. Naozaj ma urobilo šťastnou, že moja hudba stále oslovuje všetky generácie,“ vyjadrila sa anglická speváčka.

Pre detských návštevníkov organizátori pripravili parádny program. V detskom svete sa detičky vybláznili vďaka sprievodným aktivitám a súťažiam. Vyhľadávané bolo aj maľovanie na tváričky. Pobavili sa na divadielkach, balónových aj bublinkových show, v detskom kine. Slovenské rozprávky z pera Pavla Dobšinského najmenším prečítali hlavní hrdinovia seriálu OTECKOVIA. Fanúšikom sa vďaka autogramiáde ušli aj podpisy či spoločné fotky s fešnými hercami. Krásnu spomienku v podobe nielen fotografie, ale aj zážitku, priniesla detská star Miro Jaroš, o ktorého koncert bol tak veľký záujem, že ho organizátori z detského sveta presunuli na hlavné pódium.

Športovým nadšencom či milovníkom koňov ulahodil pohľad na Nestville Rodeo Show, ktorého súčasťou bol Národný žrebčín Topoľčianky, ktorý len druhýkrát vo svojom 20-ročnom pôsobení vystúpil mimo svojho areálu a to práve na Nestville Open Feste.

Po ukončení programu na hlavnom pódiu zábava v areáli pokračovala do bieleho rána. Okrem stánkov s občerstvením či zónami s Nestville Whisky sa prítomní zabávali na Nestville Ibiza Party, ktorá vďaka piesku a palmám pripomínala dovolenkový raj. Svoje tanečné sety namixovali DJ Migi, Dj Ray Paeron a DJi Nuff & Lekno, DJ Borra, Dj Drahosh, Dj Jordy Ray. Pozornosť nielen pánskeho zastúpenia pútala topless Djka MILANA.

Medzi pýchu Nestville Parku patrí aj čokoládové kráľovstvo Nestville Chocolate, ale aj expozícia Nestville Park, vďaka ktorým návštevníci pričuchli k tajomstvu  výroby whisky, ale aj tradičným ľudovým remeslám.

Počas ôsmeho ročníka sa do života uviedla aj limitovaná edícia Nestville Whisky MASTER BLENDER 2019. Slávnostnému krstu predchádzalo výberové konanie z troch rôznych vzoriek desaťročnej whisky, pričom základ každej jednej zmesi tvorí najstaršia blendovaná Nestville Whisky ročníkov 2008 a 2009, ktorá vo svojich ôsmich rokoch získala prestížne ocenenie Európska whisky roka a hodnotil ju Jim Murray, autor svetoznámej knihy Whisky Bible.

Z trojice vzoriek kráľovnú vybrala odborná porota na základe bodovania konkrétnych vzoriek. Whisky hodnotili Erik Lorincz - najlepší barman sveta, Milan Čupka - redaktor prestížneho magazínu Forbes, Ing. Ladislav Gurega - konateľ liehovaru Nestville Distillery C.e.o. či Kathrin Noll - generálna manažérka Grand Hotel Kempinski High Tatras.

Zdroj: Nestville Open Fest

Hlavným technológom Master Blender je Ing. Lucia Jakubíková, PhD., ktorá porotcov, ale aj divákov zasvätila do tajomstiev tejto unikátnej whisky. Najväčší počet bodov a teda aj najväčší úspech zožala vzorka, v ktorej pre vytvorenie zmesi  majstri liehovarníctva nechali časť pôvodnej, blendovanej a zväčša obilnej zmesi na konci zrieť v sudoch, kde pôvodne dozrievala Starospišská Slivovica. To jej chuť a vôňu lahodne ozvláštnilo sviežimi ovocnými tónmi,  pridalo na sladkosti, ešte viac vyvážilo a zjemnilo dubové trieslo a celkovo uhladilo a zaokrúhlilo výsledný dojem z tejto zmesi. Priamo na mieste mohli novú whisky, ktorá poputuje nielen na slovenský pult, ochutnať okrem porotcov aj návštevníci festivalu.