Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pri drogovej razii NAKA kukláči omylom vtrhli do nesprávneho domu
Zdielať na

Pri drogovej razii NAKA kukláči omylom vtrhli do nesprávneho domu

Ilustračné zábery

TOMÁŠIKOVO / Drogová razia v Nitrianskom a Trnavskom kraji, kde bolo zadržaných 11 podozrivých osôb, sprevádzala aj jeden incident. Polícia omylom vtrhla do nesprávneho domu, riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry chce vyvodiť dôsledky.

Nepríjemný ranný budíček mala v rámci drogovej razie jedna rodina z Tomášikova, do ktorej domu nečakane vtrhli kukláči. "To bolo o piatej ráno, vlastne my sme sa zobudili na taký strašne veľký buchot. To bolo niečo také, akoby sa na dome všetky okná rozbili," opisuje udalosti poškodená.

Keď žena vstala z postele a prešla na chodbu, zostala pozerať v nemom úžase na scénu, ktorá sa odohrávala priamo pred jej očami. "Partner ten už ležal na zemi, spútaný a policajti len vykrikovali, že ležte na zemi, vy si choďte sadnúť na sedačku, ruky si dajte na kolená," pokračuje poškodená. 

Splietli si dom

Policajti ale vzápätí zistili, že vtrhli do úplne inej domácnosti. "Oni, keď už prišli dovnútra, a keď už ho spútali a ležal na zemi, tak už vedeli, hovorili si, že ten opis nesedí na toho pána," prezradila žena. 

Podľa slov poškodenej sa chceli kukláči dostať do vedľajšieho domu, ale nevedeli, že do tamojšej domácnosti vedú samostatné schody. "Pri realizácii veľkého množstva domových prehliadok došlo zo strany polície k omylu - vstupu do priestorov osôb, ktoré s uvedenou trestnou činnosťou nesúviseli. Polícia je pripravená podniknúť kroky na náhradu spôsobenej škody," vyjadrila sa hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová. 

Vyvodenie dôsledkov

"Ja neviem, ako sa môžu takéto veci stať, že vlastne oni si pomýlia byty. Ja si myslím, že keď takáto razia ide, oni by mali mať zistené presne, kde býva ten dotyčný, lebo toto sa nestalo prvýkrát ako som počula," povedala poškodená. 

"Vzhľadom na to, že ide za posledné mesiace o druhé podobné pochybenie pri domovej prehliadke, riaditeľ NAKA vyvodí dôsledky. Po prvom pochybení, ktoré malo síce objektívne príčiny, boli operatívne zložky NAKA poučené s tým, že takéto pochybenia nebudú zo strany vedenia tolerované, pretože zasahujú do životov nezúčastnených osôb," potvrdila Dobiášová. 

Štvorčlenná rodina sa podľa informácií TV JOJ nachádza v inej obci a spamätáva sa zo šoku. "Dcérka mi pred 5 minútami povedala, že sa bojí ísť domov. Sa ospravedlňovali, a že škodu dverí nám uhradia a s týmto si mysleli, že keď sa nám ospravedlnia, že sa to tým aj skončí, ale tá psychická ujma, to je strašné niečo," dodala poškodená. Opatrenia podľa hovorkyne môžu mať aj personálny charakter. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy