Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Druhý pilot Vratko Rohoň (38). Líder Iné Kafe doviezol hokejistov
Zdielať na

Druhý pilot Vratko Rohoň (38). Líder Iné Kafe doviezol hokejistov

Najproduktívnejší člen strieborného tímu z Helsínk Andrej Sekera po triumfálnom návrate sršal vtipom. Tešil sa aj z toho, že druhým pilotom lietadla bol líder kapely Iné Kafe Vratko Rohoň (38). Priznal, že posádka to mala miestami ťažké...

Spevák pilotom. Dobrým!

Hokejistov prepravovala slovenská letecká spoločnosť Air Explore. Jej pilotom je aj líder kapely Iné Kafe Vratko Rohoň. S Boeingom rady 700 lieta od roku 2008.Má zasebou už takmer 2- tisíc vzletov a pristátí. Lietal napríklad aj do Líbye, odkiaľ počas vojnového konfliktu ich lietadlo evakuovalo občanov Veľkej Británie.

"Nechcite vedieť, ako to vyzeralo v lietadle. Sem tam sa kývalo, sedačky sa ohýbali, lietali žemle, ale Vratko to ustál, je to dobrý pilot. Jasné, že sa aj tancovalo a spievalo. Keď Branko Radivojevič začal hovoriť po srbsky a dávať svoje remixy, všetci sme sa pripojili. Poriadne sa tam vyhúkal, stratil hlas, ale on sa navečer znova ukáže," prezradil so širokým úsmevom.

Sekera patril na pódiu pred tisíckami fanúšikov k najaktívnejším oblievačom, o čom by vedel rozprávať najmä útočník Libor Hudáček, ktorého oblečenie nasiaklo litrami perlivého moku. Autor dvoch šampionátových gólov a siedmich asistencií k tomu podal svojské vysvetlenie:

Nemal Veľkú noc, preto...

"Nemal som Veľkú noc, tak som potreboval niekoho trošku vykúpať. Libor mi povedal, že jeho nikto nekúpal, tak som si povedal, že aspoň ja ho trochu pooblievam."

Že si vie Sekera vystreliť aj sám zo seba, potvrdil pri otázke, či im po dovtedajších oslavách zostalo nejaké šampanské aj na večer. "Ja dúfam, že nám to odpíšu z DPH, lebo nechceli by sme zostať dlžní na sekeru. Viete ako to na Slovensku chodí. S každým chalanom budem oslavovať tak, akoby to bol posledný deň môjho života," vyhlásil.

Sekera si ešte pred finálovým duelom s Ruskom vzal do parády práve Radivojeviča a Marcela Haščáka, ktorým na hlavách vykúzlil kadernícke kreácie. Radivojeviča okrem iného zdobí číslo jeho reprezentačného dresu, Haščák napokon zostal bez vlasov.

Volajú ma Andrej Rochnyak

"Čítal som nejaké články Paviela Rochnyaka, volajú ma Andrej Rochnyak. Dúfam, že keď skončím s hokejom, aspoň mu budem môcť robiť sekretára. Posnažil som sa niečo vytvoriť, aby som ho nezahanbil," uviedol vo výbornej nálade s tým, že z Fínska si doniesol len suveníry, slúžiace k úprave vlasov:

"Okrem hrebeňa a tej strihacej mašinky to bol ešte gél pre chalanov, ktorý som použil, aby tie vlasy vypadali, ale ináč nič moc."

Zadák zámorského klubu Buffalo Sabres si vystúpenie Slovenska na MS náramne pochvaľoval a svojim spoluhráčom poďakoval, že to mohol zažiť spolu s nimi. "Vždy sa snažím hokejom baviť a na týchto MS sme sa bavili až tak, že sme to dotiahli do finále. Zábava bola na ľade i mimo neho, vytvorila sa super partia, podali sme super výkon a pre mňa bolo cťou, že som mohol hrať medzi takými skvelými chalanmi," spokojne skonštatoval a už s vážnejším výrazom dodal: "Hokej na Slovensku má budúcnosť, a keď sa bude podporovať v správnom slova zmysle, bude mať aj potrebné zázemie."

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

planes.cz, koláž noviny.sk

Súvisiace články