Angry Beards – kozmetika ktorá oživí aj umierajúcu bradu

bradová kozmetika angry beards

Bola to brada takmer na odpis. Unavená vetrom a dažďom, nekonečným vysedávaním pri ohnisku, zničená zanedbanou údržbou a každodenným pobytom v prírode. Samorast, ktorý šuští vo vetre, láme sa pri dotyku a redne zo dňa na deň.

Nezdalo sa, že by existoval elixír, ktorý by jej prinavrátil silu. Ani hustý tibetský kefír, ani pramenistá voda horských potokov. Až jedného dňa – poštár priniesol balíček a v ňom sadu kozmetiky Angry Beards a vrecúško s náradím na údržbu brady.

Ako v konskej stajni

Po každom cvale povytierať do sucha, vykefovať do čista a prečesať hrivu. Nech to znie akokoľvek zvláštne, s bradou je to podobné. Čím viac pozornosti jej venujete s kefou v ruke, tým viac sa má k svetu.

Tá, ktorá nesie logo Angry Beards má telo z bukového dreva, do ktorej sú osadené kančie štetiny. Tvrdé a pichľavé, na prvé stretnutie mimoriadne nepríjemné. Možno až také, že si nimi odriete kožu ak zatlačíte viac ako treba.

Deň po dni sa však situácia mení. Pokožka si privykne, z brady vyčešete všetok mŕtvy materiál a porast na tvári sa začína pomaly spamätávať. Nič na tom že stratil tretinu objemu. Nič na tom, že je akýsi bez tvaru.

Každé kefovanie je ako masáž, ktorá preleští bradu i fúzy a prekrví pokožku z ktorej vyrastá. Netrvá dlho, aby ste si privykli na tento rituál a stane sa, že kefu automaticky hádžete do príručnej batožiny, ktorú nosíte so sebou.

Kefa ustrojí rozjarenú bradu, kefa jej prinavráti lesk, kefa preberie k životu pokožku z ktorej všetko vyrastá. Týždeň po týždni sa z nemilej skúsenosti stane štandard. Stále drsný, avšak prijateľný.

Šampón s chuťou mora

V jednom kúte tuženie od zmrzliny, v druhom olej od rybičiek a ktovie čo ešte. Brada je nevyspytateľná ako detský podbradník. Nech jete akokoľvek kultivovane, vždy sa do nej čosi dostane.

Šampón je riešením na istotu, hoci vždy to má nejaký vedľajší účinok. Raz sa vám vyrazia v brade lupiny, inokedy sa neviete zbaviť nepríjemnej pachute mentolu, ktorá sa objavuje znova a znova. A ani mydlo nie je dokonalé.

Aký je šampón od Angry Beards? V prvom rade vtipný. Uchovávajte mimo dosahu detí – ak nechcete aby boli bradaté. Inak je slaný ako more, vonia jemnou sviežosťou a pení tak mocne, ako si len dokážete predstaviť. Vďaka tomu ho miniete skutočne málo.

Nie je to zázrak, ktorý by z fúzov a brady dokázal vymyť viac ako iný šampón. Nezanecháva pachuť na perách, nevysychá od neho pokožka a ak príde na bradu samotnú, akoby pomáhal rozmotať všetky jej uzlíky. A to doslova.

Hrebienok z dreva

Ak príde na hrebene, najkvalitnejšie sú tie ručne rezané – z korytnačiny, kosti alebo plastu. Dokonale vyhladené, so zaoblenými hranami. Ako môže v ich konkurencii obstáť husté, santalové drevo?

Nech to znie akokoľvek prekvapivo, spracovanie je skutočne skvostné. Pílené zuby sú dokonale ohladené, s dvojicou rôznych rozostupov, s leštením vonkajších hrán. Čím viac oleja a balzamu sa do nich dostane, tým väčšmi pripomínajú to najlepšie, čo môžete kúpiť.

Prekvapilo nás, ako jemne, bez trhania prechádza hrebienok mokrou bradou, ale aj suchými, neustrojenými fúzmi. Postupom času drevo troška mení svoj precízny tvar, nie však formu. Hrebeň sa rozvonia a niet jediného dôvodu pre jeho výmenu.

Je šetrný, jemný a dobre stavaný. Určite však nie do zadného vrecka nohavíc. Skôr do košele, ak patríte k tým, čo bez hrebeňa nemôžu vyjsť ani na krok.

Olej kontrastuje so šampónom

Je to prvá vec, ktorú si uvedomíte. Hoci začínate používať ucelenú sadu kozmetiky, nie je to jediná vôňa, ktorá sa nesie celým radom. Každý kus je svojim spôsobom osobitý, každý má úplne odlišný charakter. Len vďaka vôni viete zistiť, či ste už použili balzam, alebo ste stále ešte iba pri oleji alebo šampóne.

Je to nezvyčajné, avšak príjemne hravé. Ak si nepotrpíte na prísny štýl, táto hravosť vás bude baviť. Olej na každodennú údržbu zaváňa takmer sladkosťou vanilky a burbonu, keď ho votriete do fúzov, brady a pokožky, aby z neho načerpali novú silu.

Je nestekavý, príjemne hustý, nadovšetko mastný a treba ho silou presviedčať, aby z fľaštičky putoval do dlane. Nikdy sa nám nestalo, že by zatiekol na oblečenie, alebo kdesi na nečakané miesto.

Páčila by sa nám však pipeta pre jeho dávkovanie, pretože deň po dni riešite to isté. Neochotu vychádzať z fľaštičky von. Olej si rozumie s bradou, olej si rozumie s kefou a hrebeňom. Jeho účinky spoznávate okamžite.

Nejde iba o zmäknutie brady, jej rozdelenie a nastolenie tvárnosti pri česaní. I pokožka si berie svoje a cítiť to. Tam, kde ešte pred pár týždňami vypadávalo všetko priam na dotyk, teraz začína plocha ožívať v novej, mladíckej sile.

Nech je olej namiešaný z čohokoľvek, účinok je jasný. Drží bradu tam kam patrí a nedovolí aby padala na zem. Fľaštička s objemom 10 mililitrov vydrží na večnosť.

Balzam do spoločnosti

Olej zmäkčuje bradu, balzam jej pomáha dodať pri česaní tvar. Carl Smooth s logom Angry Beards má bielu, voskovú, vločkovitú konzistenciu, ktorú v lete bez námahy prekonáte nechtom. Odoberiete primeranú dávku, rozpustíte ju medzi prstami a vtierate na miesta, ktoré nechcú poslúchať hrebeň.

Brada sa poddá novému formovaniu a z neskrotného objemu sa bez väčšej námahy stáva ustrojená ozdoba. Obzvlášť v prípade, ak je stále ešte vzdialená od plného objemu. Vôňa je jemná, pánska, nie príliš výrazná. Vosk, ktorý je jej nositeľom nie je ako prchavý éter parfumu, z ktorého by sa vám zatočila hlava.

Ako sa bude správať v mrazivých, zimných mesiacoch, to zatiaľ prezradiť nevieme. Isté je, že ani v horúčavách sa nemusíte báť toho, že by balzam popustil a poroztieral sa z brady do oblečenia. Nedáva zmysel používať ho v neprimeranom množstve. Nie je to vosk na tupírovanie, ale pomocník pri každodennom tvarovaní. A to s prehľadom zvláda.

Vosk má svoje limity

Silnejším kalibrom je vosk – žltý, s výraznejšou pánskou vôňou, s jemnejšou, hladkou konzistenciou. Hoci na dotyk pôsobí nerozpustne, predsa len sa teplu rúk poddá. Spriehľadnie, votriete ho do fúzov a začnete s tvarovaním.

Páči sa nám, že nevytvorí vločkový, biely povlak ako iné vosky na trhu. Jednoducho splynie s fúzmi a pokúša sa ich držať vo forme. V rámci svojich možností naplní očakávania, nemyslite si že dokáže urobiť rovnakú prácu, ako rozohriate železo, ktorým sa v pánskych salónoch fúzy žehlia. Na to má príliš slabý kaliber.

Jemnejším fúzom dáte tvar, tie menej poddajné budete postupne cvičiť k novej polohe s dúfaním, že si na ňu privyknú. Práve tak, ako keď sa rozhodnete česať si cestičku vo vlasoch na inom mieste. Po čase sa ustáli.

6 týždňov premeny

Je lepšie siahnuť po nožniciach, alebo má význam oddať sa na jeden a pol mesiaca náradiu a kozmetike, ktoré sľubujú že dajú bradu na poriadok? Nech to znie akokoľvek optimisticky, zdá sa že všetko je na dobrej ceste. Genetiku neoklamete, tvar a charakter brady a fúzov nezmeníte.

Za tento čas sme však mali možnosť pozorovať, že nožnice by boli krutým riešením osudu. Brada sa síce preriedila, súčasne však spevnela, zosilnela a nadobudla stálejší, trvácnejší tvar. Ak to takto pôjde ďalej, možno jedného dňa dosiahne vysnívaný ideál.

Bradová kozmetika Angry Beards je rozhodne cestou, ktorou sa vyplatí vydať. Rozširujúci sa sortiment má príjemný potenciál, ktorý nie je iba vôňou a pozlátkou noblesy. Oleje, vosky i šampón majú účinok, ktorý sa naozaj prejaví. A to nás príjemne prekvapuje každým novým dňom.

Written By
More from Milan Gigel
Gaštanové pyré, šľahačka a rum Bumbu? Pripravte si s nami nadýchané tortičky
Je to dobrodružstvo, pri ktorom nemusíte v hlbinách svojich spomienok pátrať po...
Read More

Pridaj komentár