Piráti uniesli nákladnú loď, viezla posádku námorníkov z Turecka

TA3 TASR
16.7.2019 19:14

Ozbrojení muži pri pobreží Nigérie uniesli nákladnú loď a 18 členov posádky vrátane 10 tureckých námorníkov.

Piráti uniesli nákladnú loď, viezla posádku námorníkov z Turecka
SITA/AP (ilustračné foto)

Nákladná loď s názvom Paksoy I, plaviaca sa pod tureckou vlajkou, patrí spoločnosti Kadioglu Denizcilik. Spoločnosť podľa tureckých médií vo vyhlásení uviedla, že na loď zaútočili "piráti" počas plavby z Kamerunu na Pobrežie Slonoviny. Loď neprevážala žiadny náklad.

Hovorca tureckej vládnucej Strany spravodlivosti a rozvoja Ömer Čelik potvrdil, že pri pobreží Nigérie bola unesená loď s tureckými členmi posádky. Podrobnosti však neposkytol. Úrady podľa jeho slov situáciu pozorne sledujú. Oblasť Guinejského zálivu pri západnom pobreží Afriky, kde došlo k únosu, je známa prítomnosťou pirátov.

Únosy s cieľom získať výkupné sú vo viacerých častiach Nigérie pomerne častým problémom. Krajina v prvých troch mesiacoch roku 2019 nahlásila 14 pirátskych útokov, čo je pokles v porovnaní s 22 útokmi v rovnakom období predchádzajúceho roka. Aprílová správa Medzinárodného úradu pre námornú plavbu tento pokles pripísala zvýšenému úsiliu nigérijskej vlády "aktívne reagovať na ohlásené incidenty vysielaním hliadkovacích lodí".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok