Český startup Behavera využíva pri modulovaní a vyhodnocovaní hier psychometrický algoritmus, ktorý dokáže zmerať vhodnosť uchádzača o zamestnanie na základe hrania jednoduchých simulačných hier. Za túto myšlienku získal výhru 5 000 eur.

„Ľudia sa radi hrajú, zistia niečo o sebe a dajú svoje informácie pre potenciálneho zamestnávateľa. Na základe získaných dát z hrania týchto hier vieme vyhodnotiť vhodnosť kandidáta na danú pozíciu,“ vysvetľuje šéf vývoja Behavery Miloš Lukačka.

Nejde o obyčajný dotazník, v ktorom sa ľudia sami subjektívne ohodnotia, prípadne rovno klamú. Ide o hru, kde človek rieši situácie v práci a správa sa normálne. Aplikácia je postavená na behaviorálnej psychológii. Psychometrický algoritmus na základe jej výsledkov zbiera dáta, vyhodnocuje ich a posiela zamestnávateľovi profil uchádzača.

Ich simulačné hry sú určené najmä pre malé a stredné firmy. Samotná hra sa dá hrať zadarmo online. Preto je lákavá pre mladú generáciu mileniálov. Český startup potom zarába na firmách, ktoré si jej služby predplatia. Ich aplikácia síce nenahradí HR manažérov úplne, ale uľahčí im prácu s výberom nových ľudí do tímu. To zrejme zaujalo aj porotu.

Rodinné financie pod kontrolou

Porote sa pozdával aj maďarský startup Family Finances. Ten vyvíja white-label (bezznačkové, univerzálne) bankové aplikácie so zameraním na najmladšie generácie teda tínedžerov a mileniálov.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa