MojAndroid

Aktualizované 17.7.2019:

Ruský web Rozetked informuje o dostupnosti viacerých modelov HTC Wildfire E. Tie sa budú mierne líšiť dizajnom a aj funkciami. Stále však pôjde o kompaktný model, ktorý bude určený pre menej náročných používateľov hľadajúcich v prvom rade kompaktné zariadenie. Unikli už aj prvé fotografie, ktoré si môžete pozrieť nižšie.

HTC Wildfire E príde pravdepodobne v troch verziách. Z obrázkov ste si mohli všimnúť, že dve budú mať výrez v displeji. Oba výrezy budú riešené trochu inak. Tretí model staví zase na hrubší rámik nad displejom, avšak bez výrezu. Na zadnej strane nechýba skener odtlačkov prstov. Vyzerá to, že zariadenie príde aj so zaujímavými farebnými variantami.

Pôvodný článok:

Pamätáte sa ešte na staučký HTC Wildfire? V roku 2010 išlo o maličký Android smartfón so slabým displejom a dotykovými tlačidlami pod ním. Nechýbala ani obľúbená ovládacia gulička trackball. O rok neskôr prišiel jeho nástupca, ktorý ponúkol takmer rovnaké rozmery, lepší výkon a hlavne displej s vyšším rozlíšením. Ak by ste takéto zariadenie vytiahli z vrecka v roku 2019, určite by ste boli stredobodom pozornosti. Len ťažko dnes nájdete menší smartfón.

A práve toto by mohlo byť najväčším predajným ťahákom. V čase, kedy svetu vládnu zariadenia s obrovskými bezrámikovými displejmi, ktoré máte problém ovládať jednou rukou, by sa maličký smartfón možno uchytil. HTC údajne niečo takéto plánuje. Novinka by mala byť založená na koncepte staručkého Wildfire S, avšak s aktuálnejšími parametrami.

HTC Wildfire

Legenda s aktuálnejšími parametrami v kompaktnom tele

Smartfón zatiaľ nebol oficiálne potvrdený, avšak nejaké informácie už unikli na povrch. Údajne by mal disponovať displejom s uhlopriečkou 5,45″ s pomerom strán 18:9 a HD+ rozlíšením. Už z tohto parametru je zrejmé, že nepôjde o žiadnu vlajkovú loď, ale zaradí sa do nižších tried.

Vzadu by sa mal nachádzať 13 MP fotoaparát, ktorý bude doplnený o dvojmegapixelový hĺbkový senzor. Selfie fotoaparát by mal dostať rozlíšenie 5 megapixelov. 3000 mAh batéria by mohla ponúknuť vzhľadom na uhlopriečku displeja veľmi slušnú výdrž. Sklamaním je microUSB konektor.

Hovorí sa o tom, že zariadenie príde v modrej farbe, no na pláne by mali byť aj ďalšie farebné varianty. Cenu a dostupnosť si zatiaľ netrúfame odhadnúť.

17.7.2019
Zdroj: gsmarena.com

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+