Novinky - 16.07.2019 18:09

Domáce družstvo má po dvoch dueloch skóre 1:94

Zdroj: huste.tv/youtube

Medzinárodné federácie v rôznych športoch majú tendenciu situovať majstrovstvá sveta do viacerých krajín, vrátane tých, ktoré zďaleka nemajú medailové ambície. Jednak sa tým záujem o šport rozširuje a navyše to dodáva aj väčší punc ako keby sa o organizáciu mala pravidelne deliť len štvorica alebo pätica krajín. Tým však vzniká nebezpečenstvo toho, že domáci jednoducho zhoria ako fakle a oľutujú, že vôbec do toho šli. Tak ako vodné pólistky Kórejskej republiky, ktorá je dejiskom ženských Majstrovstiev sveta.

Kórejčanky sa v základnej skupine stretli s Maďarskom, Ruskom a Kanadou, pričom konfrontácie s dvomi európskymi súperkami majú za sebou. Začali pritom proti Maďarsku, ktoré sa radí medzi svetové veľmoci tohto športu a vo svojom úvodnom turnajovom vystúpení nemali žiadne zľutovanie. Kým ázijský výber sa len sporadicky dostával do streleckých príležitostí, v jeho sieti končila lopta priemerne dvakrát za minútu. Výsledkom bol neuveritelný debakel 0:64.

Pokiaľ by Kórea šampionát neorganizovala, jej výber by určite absentoval a tento kontinent by reprezentovala zrejme Čína, Japonsko a Kazachstan. Takto sa však pustila do vodnopólového samotrýznenia. Len pár hodín pred týmto duelom pritom vstúpil do platnosti historicky najvyšší debakel v histórii šampionátov, keď Holanďanky rozdrvili Juhoafrickú republiku 33:0. Hneď na to však prišiel už opisovaný zápas a ustanovanie nového rekordu. Ani druhé turnajové vystúpenie pre domáce hráčky nebolo oveľa lepšie. Rusky, semifinalistky predošlých MS, im nadelili výprask 30:1, pričom jediný kórejský gól padol až v záverečnej štvrtine.