Viac ako 3 milióny eur vyčlenil Prešovský kraj na modernizáciu ciest v podtatranskej oblasti

NETKY.SK • 16 Júl 2019, 16:46 • 2 min
Viac ako 3 milióny eur vyčlenil Prešovský kraj na modernizáciu ciest v podtatranskej oblasti

POPRAD - Na rekonštrukcie ciest pod Tatrami ide z kraja viac ako 3,2 mil. eur.

slovakia

left justify in out

V okresoch Kežmarok, Poprad a Levoča je zatiaľ naplánovaných vyše 30 investičných akcií, ktoré zahŕňajú prioritne rozsiahle opravy ciest, mostov, ale i sanáciu zosuvov vrátane prípravy projektových dokumentácií.

 

Takýmto spôsobom sa napríklad podarilo zrekonštruovať aj cestu v jednej z najväčších obcí kraja, Lendaku. Ako informoval riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja Marcel Horváth, celkový investičný náklad akcie bol 117,8 tis. eur, išlo úsek s dĺžkou 920 metrov.

Podľa predsedu Prešovského samosprávneho kraja Milana Majerského finančné prostriedky v tejto podtatranskej oblasti nie sú konečné.

 

„Lendak s 5 300 obyvateľmi je jedna z najväčších obcí v kraji a navyše v blízkosti centra cestovného ruchu, Vysokých Tatier, ktorou prechádzajú nielen domáci návštevníci, ale aj zahraniční turisti. Pre nás je dôležité opraviť nielen samotný prieťah obcou, ale aj pripojenie cesty k Tatranskej Kotline, aby sme tento úsek mali celistvý. Verím, že nájdeme finančné prostriedky a toto napojenie zrealizujeme do konca kalendárneho roka,“ uviedol Majerský.

 

Krajská samospráva chce v tomto roku v oblasti Tatier zrekonštruovať navyše päť mostných objektov vrátane mosta v Spišskej Belej a nad zubačkou v okolí Štrbského plesa.

 

img


Okrem opravy prieťahu v Lendaku sa už napríklad zrekonštruovali úseky ciest Poprad – Spišské Bystré, Veľká Lomnica - Stará Lesná a Dúbrava - Harakovce.

 

Opraviť sa podarilo aj odpočívadla na úseku Poprad - Vysoké Tatry. Aktuálne sa odstraňujú aj havarijné stavy na viacerých cestách II. a III. triedy, konkrétne úseky Tatranská Štrba - Štrba, Nová Lesná - prieťah, Batizovce - Gerlachov, Spišský Štiavnik - križovatka, Hozelec - prieťah, Veľká Lomnica - Stará Lesná, Ordzovany - Bijacovce a Spišské Podhradie - Katúň.

Prešovský samosprávny kraj zapája do modernizácie ciest aj zdroje Európskej únie. Najväčšou investíciou bude v tomto smere dlho očakávaná rekonštrukcia cesty Poprad – Starý Smokovec za 2,8 milióna eur, kde sa hlavné stavebné práce rozbehnú už začiatkom budúceho týždňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies