16.7.2019 15:27 | Správy

Twitter mení kabát. Vzhľad si možno prispôsobiť

Zdroj: istock

Nový web viac pripomína mobilné aplikácie.

Sociálna sieť Twitter mení vzhľad svojich webových stránok pre počítače. Dizajn je po novom modernejší a nápadne pripomína mobilné aplikácie, respektíve mobilný web Twitteru. Prináša tiež niekoľko nových funkcií. Téme sa venoval The Next Web.

Zrejme najväčšou novinkou je záložka Trendy pre vás (Explore), ktorá po novom bude prístupná aj na desktopoch. Odporúčať bude nový obsah na základe vašich záujmov a lokality, rovnako ako na mobilných zariadeniach.

Hlavné menu sa z hornej lišty presunie na ľavú stranu obrazovky. Nájdete tam štandardné položky ako Notifikácie či Správy, no aj spomínanú kartu Trendy pre vás a Záložky. Záložky sú ďalšou novinkou, ktorá z mobilov zavíta na počítače.

Upravené bolo zobrazenie súkromných správ a prepínanie medzi účtami. Tmavý režim má po novom dve úrovne „tmavosti“ a používatelia majú širšie možnosti prispôsobenia. Zmeniť možno veľkosť textu aj farebný akcent.

Spoločnosť tvrdí, že svoje stránky musela pri úpravách vytvoriť prakticky nanovo. Mala by viac šetriť prenášané dáta a používateľom na tabletoch sprístupní rovnaké klávesové skratky, ako na počítačoch.

Nový vzhľad bude používateľom aktivovaný postupne. Ak čakať nechcete, už teraz si ho môžete aktivovať manuálne. Stačí ťuknúť na svoju profilovú fotku v pravom hornom rohu a v menu vybrať Vyskúšať nový Twitter. Na starý vzhľad sa potom vrátiť nedá. Pred aktiváciou si ho môžete pozrieť napríklad na videu vyššie.