Patakyová aj primátor Vallo podporia Dúhový PRIDE: Toto hovorí ombudsmanka vo videu

    0
    Mária Patakyová (Autor: TASR)

    „Pozvanie osobne sa zúčastniť prijala, pretože ani teraz nezaznamenala v problematike významný posun,“ uviedla hovorkyňa Kancelárie verejného ochrancu práv Michaela Pavelková.

    Ombudsmanka vo videu hovorí o medzinárodnom štandarde, podľa ktorého pod ochranu práva na súkromie a rodinný život patrí aj rešpektovanie práv ľudí s homosexuálnou orientáciou.

    „Myslím si, že dnes už nie je na mieste otázka či, ale ako konkrétne budeme hľadať právne riešenia, ktoré zabezpečia právo na dôstojný život párov rovnakého pohlavia,“ povedala Patakyová vo videu.

    Ombudsmanka vystúpi na Dúhovom Pride po tretí raz a svoju solidaritu symbolicky vyjadrí zavesením dúhovej vlajky z okna budovy Kancelárie verejného ochrancu práv.

    Patakyovú v minulosti pre jej podporu pochodu kritizovala vládna SNS. Most-Híd, ktorý ombudsmanku do funkcie nominoval, sa jej zastal. Vallo vysvetlil, že na Dúhový Pride chodil v minulosti aj s kapelou Para.

    “Zúčastním sa na ňom aj tento rok a vystúpim na ňom s príhovorom. Nijako tým neznižujem váhu a dôležitosť témy 'rodina', no v situácii, kedy sa množia verbálne aj neverbálne útoky voči menšinám, cítim potrebu zastať sa a podporiť tých, ktorí sa môžu v našej spoločnosti cítiť oprávnene ohrození,” uviedol Vallo.

    - Reklama -