Benedikt XVI. si zastal súčasného pápeža Františka

NETKY.SK • 28 Jún 2019, 09:47 • 2 min
Benedikt XVI. si zastal súčasného pápeža Františka

VATIKÁN - Emeritný pápež Benedikt XVI. sa priklonil na stranu súčasného pápeža Františka a dištancoval sa od ultrakonzervatívneho krídla katolíckej cirkvi.

slovakia

left justify in out

Táto časť cirkvi je totiž presvedčená, že pápež František je príliš liberálny. Benedikt XVI. si to ale nemyslí.

 

img

 

Ultrakonzervatívne sily v cirkvi o Františkovi tvrdia, že je herektik a nesúhlasia s jeho liberálnym postojom týkajúcim sa rozvodov. Benedikta XVI. však vnímajú úplne inou optikou, je podľa nich skutočným obrancom viery. Boli preto zrejme prekvapený, keď sa niekdajšia hlava cirkvi vyjadrila, že je na strane súčasného pápeža. V interview pre taliansky denník Corriere della Sera podotkol, že "je len jeden pápež, a to František".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#generalaudience #audienciageneral

Príspevok, ktorý zdieľa Pope Francis (@franciscus),

"Jednota (katolíckej) cirkvi bola po celé stáročia vždy ohrozovaná. Bolo to tak počas celej jej histórie. Vojna, vnútorné rozbroje, odstredivé sily aj hrozba schizmy. (...) Nakoniec však pocit, že cirkev je a musí byť jednotná, vždy prevážil. Jednota bola vždy silnejšia ako napätie a vnútorné konflikty," vyjadril sa 92-ročný Benedikt XVI.

 

img

 

Benedikt XVI. vstúpil do histórie okrem iného aj tým, že sa ako prvý po takmer 600 rokoch dobrovoľna vzdal svojej funkcie a utiahol sa do kláštora vo Vatikáne, kde pôsobí doposiaľ. Je však známe, že medzi jeho návštevníkov, ktorých z času na čas prijíma, je aj František.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EN: Without communion and without compassion that is constantly nourished by prayer, theology not only loses its soul, but loses the intelligence and the ability to intepret reality in a Christian way. PT: Sem comunhão e sem compaixão, constantemente alimentadas pela oração, a teologia não só perde a alma, mas perde a inteligência e a capacidade de interpretar de maneira cristã a realidade. ES: Sin comunión y sin compasión, alimentadas constantemente por la oración, la teología no solo pierde el alma, sino también la inteligencia y la capacidad de interpretar cristianamente la realidad. IT: Senza comunione e senza compassione, costantemente alimentate dalla preghiera, la teologia non solo perde l’anima, ma perde l’intelligenza e la capacità di interpretare cristianamente la realtà. DE: Ohne Gemeinschaft und ohne Mitleid, die beständig vom Gebet getragen werden, verliert die Theologie nicht nur die Seele, sondern sie verliert die Intelligenz und die Fähigkeit, die Wirklichkeit christlich zu deuten. PL: Bez komunii i bez współczucia, nieustannie karmionych modlitwą, teologia nie tylko traci duszę, ale gubi zdolność rozumienia i interpretowania rzeczywistości w sposób chrześcijański. #veritatisgaudium , #naplesvisit , #visitanapoli , #visitanápoles, #besuchneapel , #PodróżNeapol

Príspevok, ktorý zdieľa Pope Francis (@franciscus),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona