Známy slovenský herec a moderátor Michal Hudák oslavuje jubileum

NETKY.SK • 26 Jún 2019, 09:50 • 2 min
Známy slovenský herec a moderátor Michal Hudák oslavuje jubileum

BRATISLAVA - Slovenský herec, moderátor, dabér a speaker Michal Hudák si svojou bezprostrednosťou a zmyslom pre humor s ľahkosťou získava televízne, filmové aj divadelné publikum. Vo štvrtok 27. júna oslávi umelec 50. narodeniny.

slovakia

left justify in out

Patrí medzi našich skvelých hercov a moderátorov, ktorí pochádzajú z východného Slovenska. Narodil sa v roku 1969 v Prešove. Zaujimavosťou je, že Základnú školu aj gymnázium absolvoval v ukrajinskom jazyku. Už od detstva sa venoval moderovaniu a hraniu, keď pôsobil v rozhlase aj v amatérskom divadle. V divadelnom prostredí bol vďaka rodičom odmalička. "U nás doma sa umelci striedali. Po rozhovore v rozhlase ich občas stiahol otec k nám na pohár vínka a v obývačke debatovali," uviedol Hudák.

 

Herectvo začal študovať najskôr na Vysokej škole múzických umení v Bratislave, neskôr pokračoval v rodinnej tradícii a odišiel na Ukrajinu do Kyjeva, na Divadelný inštitút Karpenka Kareva. Po štvorročnom štúdiu sa vrátil ako divadelný a filmový herec na Slovensko a získal angažmán v Divadle Alexandra Duchnoviča v Prešove. 

 

 

V Slovenskej televízii sa najprv objavil v súťažných reláciách. Taktiež sme ho mohli vidieť v úspešnom televíznom seriáli Profesionáli, ako poručíka Mikiho Hrica. "Ja sám považujem tento seriál za naozaj mimoriadne vtipný. Navyše sa tam stretla skvelá herecká zostava, všetci sú vynikajúci improvizátori, pri výrobe je výborná atmosféra," pripomenul herec. Okrem iného sa objavil aj v seriáli Panelák.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Michal Hudák (@michalhudakk),

 

V oblasti dabingu sme jeho hlas mohli počuť vrôznych  komentároch pre dokumentárne fimy Pavla Barabáša (Tepuy - Cesta do hlbín Zeme, 2006 a Mongolsko - V tieni Džingischána, 2010). V súčasnosti sa často objavuje v relácii Inkognito, kde mu sekunduje jeho dobrý priateľ, hudobník Marián Čekovský.

 

 

Michal rád rozpráva vtipy a zabáva svoje okolie, čím si získava veľké sympatie divákov. Bystrý hádač z Inkognita je viacnásobným víťazom v ankete Osobnosť televíznej obrazovky (OTO). V kategórii zabávač roka mu tento rok udelili aj ocenenie absolútny OTO za najviac získaných hlasov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Michal Hudák (@michalhudakk),

 

Michal Hudák je súčasťou country a bluegrassovej hudobnej skupiny Žobráci. "V tejto kapele hrám od svojich jedenástich rokov, teda prežil som tu asi tridsať rokov svojho života. Pochodili sme celú Európu, USA. Je to pre mňa radosť, oddych, zábava," dodal.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona