16.7.2019 15:10 | VIRÁL

Rodičia z Indonézie pomenovali svoje dieťa Google

Zdroj: Lambe Turah

Zvažovali taktiež mená Microsoft, Windows, iPhone či iOS.

Manželský pár z Indonézie dal svojmu synovi značne netradičné meno. Ako informoval web Coconuts, pomenovali ho totiž podľa americkej spoločnosti Google.

Matka malého chlapca bola pôvodne proti tomuto kontroverznému nápadu a niekoľko mesiacov po pôrode syna označovala iba ako „baby boy“ (chlapček).

Originálna idea sa ale nakoniec v rodine ujala, zvažovalo sa ale aj viac tradičné meno Albar Dirgantara Putra. Pomenovanie podľa technologických firiem rodičov vždy lákalo, a preto taktiež uvažovali nad menami ako napríklad Microsoft, Windows, iPhone či iOS.

Jediný svojho druhu

V indonézskej kultúre sa kladie veľký dôraz na význam mena. Rodičia malého „Googla“ preto dúfajú, že ich syn bude významný človek. Ich bláznivý nápad sa však nestretol s výlučne vrelým prijatím na sociálnych sieťach. Niektorí používatelia naznačujú možný finančný motív rodičov.

Netradičnú udalosť si všimla aj samotná firma Google, ktorá prostredníctvom svojej indonézskej pobočky kontaktovala rodinu a zaslala jej niekoľko detských darčekov. Okrem iného aj tričko s logom spoločnosti.

Pomenovanie detí podľa fiktívnych postáv sa v posledných rokoch stalo populárnym trendom. Azda najznámejšími príkladmi sú deti nesúce mená postáv zo seriálu Game of Thrones. Chlapec s menom technologickej korporácie je ale predsa len raritou.

zdroj obrázku: Lambe Turah