Marián K. nebude prítomný na pojednávaní vo veci miliónových zmeniek

NETKY.SK • 16 Júl 2019, 14:52 • 2 min
Marián K. nebude prítomný na pojednávaní vo veci miliónových zmeniek

BRATISLAVA - Obžalovaný podnikateľ Marian K. nebude prítomný na pojednávaní v kauze zmeniek, ktoré sa začína na Špecializovanom trestnom súde už budúci pondelok.

slovakia

left justify in out

"Obhajca obžalovaného osobne doručil na Špecializovaný trestný súd v Pezinku žiadosť obžalovaného o konanie v jeho neprítomnosti na všetkých šesť pojednávacích dní," informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Dodala, že predseda senátu zobral túto žiadosť na vedomie.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v trestnej veci falšovania miliónových zmeniek obžalobu ešte v priebehu marca. Obžalobe z obzvlášť závažného zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov a zo zločinu marenia spravodlivosti v tomto prípade čelia väzobne stíhaný podnikateľ Marian K. a bývalý riaditeľ TV Markíza Pavol R.

 

img


Pavol R. pred súdom začiatkom februára 2018 priznal podpis štyroch zmeniek s miliónovou hodnotou s tým, že ak by zmenky nepodpísal v roku 2000, "nebola by TV Markíza". Podľa Pavla R. je za celú situáciu zodpovedná jeho bývalá spoločníčka v Markíze Silvia Volzová, vinou ktorej sa televízia dostala do exekúcie. „Ja som len naprával veci, ktoré ona spôsobila," uviedol Pavol R. s tým, že v súvislosti s exekúciou voči televízii vznikla otázka, či tým nebude postihnutá aj vysielacia licencia.

 

img

 

Podľa neho hrozilo, že licencia ako nemajetkové právo prejde na spoločnosť Gamatex, v dôsledku čoho by mohla byť zrušená. Spôsob, ako tomu predísť, bola podľa Pavla R. kúpa tejto spoločnosti. Tá sa nakoniec udiala tak, že 80 miliónov korún bolo vyplatených ihneď a ďalších 500 miliónov malo byť vyplatených neskôr po splnení stanovených podmienok. "Podpis zmeniek nepoškodil Markízu, umožnil jej 17 rokov vysielať," dodal Pavol R.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

.

Príspevok, ktorý zdieľa 𝕵𝖆𝖐𝖚𝖇 𝕭𝖆š𝖔 (@_jakub._._),


Vyplatenie zmeniek požadovala firma podnikateľa Mariana K. Vyplatiť ich mali práve Pavol R. a spoločnosť Markíza Slovakia. Súd už v jednom konaní o zmenke v hodnote viac ako osem miliónov eur dal za pravdu žalobcovi. Markíza sa však odvolala.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies