Nepokojný spánok dieťaťa. Pomôže homeopatia?

PR | 16. júl 2019
Nepokojný spánok dieťaťa. Pomôže homeopatia?

Spánok detí je pre mnohých rodičov témou číslo jeden. Ťažké zaspávanie, budenie sa zo spánku, nepokojné sny. Je riešením podanie homeopatického lieku? Ako reagujú na homeopatiu malé deti?

Vaša otázka:

Môj syn sa v noci často budí. Do 16 mesiacov som ho dojčila, po ukončení dojčenia som dúfala, že sa jeho nespavé noci zmenia na pokojnejšie, ale nie je tomu tak. Zaspáva na rukách a veľmi nepokojne. Mrví sa, kým zaspí, trvá to aj hodinu. Po uložení do postieľky spinká tak dve hodiny v kuse a potom sa budieva neustále celú noc, aj keď si ho zoberiem k sebe do postele (čitateľka Lenka B.). 

Na vašu otázku odpovedá: Mudr. Ivana Poradová MBA, pediater

Príčin porúch spánku v tomto veku môže byť viac. Najlepšie by to bolo rozobrať pri podrobnom rozhovore s lekárom homeopatom. Prípadne Vám odporúčam poradiť sa na začiatok s lekárnikom v lekárni – existuje kvalitný voľnopredajný viaczložkový homeopatický liek, ktorý možno použiť aj v takomto veku, mám s ním veľmi dobré skúsenosti.

 Treba vydržať, účinok sa dostaví po niekoľkých dňoch. Liek môžete podávať dlhodobo. Ak by nebol dostačujúci, bude vhodné nasadiť jednozložkový liek na základe obšírnejšieho rozhovoru alebo sa poraďte v online poradni na www.homeopatiaslekarom.sk , na vaše otázky pravidelne odpovedá pediatrička s klasickým aj homeopatickým vzdelaním.

Otázky pre homeopata

Ako prebieha vyšetrenie u malých detí?

Vyšetrenie malých detí je veľmi podobné ako podrobnejšie klinické vyšetrenie u pediatra, odporúčajú sa prípadne nejaké rozšírené odborné vyšetrenia na upresnenie diagnózy a hlavne je tam oveľa podrobnejší rodinná a osobná anamnéza., čiže rozhovor s rodičom o všetkých doterajších ochoreniach a samotnom probléme, o správaní  dieťaťa, jeho psychomotorickom vývine, reaktivite na očkovania, okolnostiach ktoré zlepšujú alebo zhoršujú chorobný stav a sprievodných príznakoch.

Po podaní homeopatických liekov môže dôjsť k zhoršeniu príznakov. Prečo je to tak?

Po podaní homeopatických liekov môže skutočne dôjsť k zhoršeniu príznakov daného ochorenia. Znamená to dobrú citlivosť, reaktivitu pacienta, je dobré byť trpezlivý, poradiť sa s lekárom homeopatom, ktorý pripadne upraví riedenie a očakávať zlepšenie celkového stavu postupne. 

Ako dlho sa užíva homeopatický liek, resp. kedy je možné prestať ho užívať?

Dĺžka užívania lieku závisí od toho, čo ním liečime. Ak je cieľom lokálny účinok liek sa podáva častejšie behom dna a iba niekoľko dní, ak chceme pôsobiť na stav celkovo, ochorenie je chronické, aj užívanie lieku bude menej často, no dlhší čas.

Kľúčové informácie o klinickej homeopatii, názory a skúsenosti lekárov a lekárnikov sa môžete dozvedieť na na webovej stránke www.homeopatiaslekarom.sk. Súčasťou je aj pravidelná online poradňa, kde na svoje otázky o homeopatickej liečbe dostanete odpovede priamo od odborníkov.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: