Hustý dym a výbuchy: Pri Prahe horí skladovacia hala s batériami

NETKY.SK • 16 Júl 2019, 14:39 • 2 min
Hustý dym a výbuchy: Pri Prahe horí skladovacia hala s batériami

PRAHA - Hasiči zasahujú pri rozsiahlom požiari skladovacej haly v obci Tursko v okrese Praha-západ. Z miesta od utorkového dopoludnia stúpa hustý dym a podľa svedkov sa neustále ozývajú výbuchy.

slovakia

left justify in out

Podľa hasičov sú vnútri uskladnené batérie. V Tursku horí niekdajšia poľnohospodárska hala, v ktorej majú teraz sklady firmy.

 

Plamene zasiahli podľa hovorkyne hasičov Vladimíry Kerekovej sklad akumulátorov do drobných elektrospotrebičov. "Horí na ploche 200 metrov štvorcových, na mieste zasahuje štrnásť hasičských jednotiek," oznámila Novinky.cz hovorkyňa.

 

Pred pol druhou popoludní doplnila, že požiar sa nešíri, ale hasiči ho stále nemajú pod kontrolou.

 

K zásahu dorazila tiež chemická jednotka, ktorá meria množstvo škodlivých látok v ovzduší. Tursko odporučilo obyvateľom, aby kvôli požiaru nevetrali.

 

Podľa pražských hasičov je dym vidieť aj z niekoľkých častí metropoly. "Výpomoc pražských hasičov zatiaľ nebola vyžiadaná," ​​oznámili na Twitteri.

 

 

Podľa ČTK bolo v čase vzniku požiaru v hale osem ľudí, nikto sa nezranil. Požiar zrejme vznikol skratom na batériu pri manipulácii, škoda je asi 20 000 eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies