Čína nesúhlasí s Trumpovým vyjadrením, ktoré ju stavia do pozície závislého štátu od USA

NETKY.SK • 16 Júl 2019, 12:38 • 2 min
Čína nesúhlasí s Trumpovým vyjadrením, ktoré ju stavia do pozície závislého štátu od USA

PEKING - USA je názoru, že dohoda medzi nimi a Čínou je pre ázijskú krajinu nevyhnutná, pretože rast čínskej ekonomiky neustále stagnuje. Peking sa voči tomuto názoru vyjadril veľmi kriticky a vyhlásil, že toto tvrdenie je absolútne zavádzajúce. Obe krajiny by vzájomnou dohodu získali.

slovakia

left justify in out

Americký prezident Donald Trump sa počas včerajšieho dńa na sociálnej sieti Twitter vyjadril, že "sa ukazuje výrazný vplyv amerických sankcií". Zároveň varoval, že Washington môže svoj tlak na Čínu ešte zvýšiť.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just departed for the #G20 Summit in Osaka, Japan!🇺🇸🇯🇵

Príspevok, ktorý zdieľa President Donald J. Trump (@realdonaldtrump),

 

Hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Keng Šuang poukázal na situáciu, že "ak sa do úvahy vezme neistota vo svetovej ekonomike a spomaľovanie globálneho rastu, tak výsledky za 1. polrok vôbec nie sú zlé." Čínsky rast, ktorý sa javí stabilne, je výhodný ako pre svetovú, tak pre americkú ekonoiku. 

 

"Čo sa týka vyjadrenia typu 'pretože čínska ekonomika sa spomaľuje, tak Čína dúfa, že sa jej podarí čo najskôr dosiahnuť dohodu s USA,' tak to je úplne zavádzajúce," vyjadril sa Keng Šuang. "Dosiahnuť obchodnú a ekonomickú dohodu vonkoncom netúži len Čína, ale túžia po tom aj USA," dodal.

 

img

 

Začiatkom mája sa situácia medzi krajinami výrazne zhoršila. Stretnutie medzi Trumpom a čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom na summite G20 v Osake nedopadla podľa očakávaní. Síce padla dohoda, že prípadné ďalšie clá sa odložia, aby to vyjednávačom nebránilo v pokračovaní rozhovorov. Pojstoje sa však do dnešného dňa nezmenili, preto nie je úplne jasné dokedy budú rokovania trvať a či sa vôbec podarí dospieť k nejakej dohode, s ktorou by boli spokojné obe strany. 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies