Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Všetko najlepšie, Bale. Prišla ponuka vrátiť sa domov

Zdá sa, že Real Madrid našiel riešenie, ako predať waleského útočníka Garetha Bala. Ten zaostáva za očakávaniami a nefiguruje ani v plánoch trénera Zinedina Zidana.

16.07.2019 11:02
Gareth Bale Foto: ,
Útočník Realu Madrid Gareth Bale.
debata

Záujem o tohto nechceného futbalistu prejavil jeho bývalý klub Tottenham. Práve odtiaľ putoval Bale v roku 2013 do hlavného mesta Španielska. Neúspešný finalista posledného ročníka Ligy majstrov je ochotný zaplatiť poplatok pohybujúci sa medzi 50 a 60 miliónmi eur.

Svojim zástupcom však objasnili, že suma 17 miliónov eur, ktorú zarobí v každej sezóne, by nebola reálna pre tento klub. Do úvahy by pripadala polovica. Problémom však je, že Bale je hráčom Realu Madrid ešte ďalšie tri sezóny. Ak by chcel klub odstúpiť od zmluvy, stálo by ho to približne polovicu ponúkanej sumy, 25 miliónov eur.

Jedno je isté, Zinedine Zidane s ním na budúcu sezónu nepočíta. Dvojica na túto tému už diskutovala, čo by mohol byť pre Walesana dôvod, aby bol otvorený návratu do Premier League. Do klubu, ktorý mu dal šancu prejsť na elitnú úroveň. Napriek tomu, nie je pripravený vzdať sa zmluvy, ktorú už podpísal.

Po minuloročných neuspokojivých výkonoch Real Madrid vie, že nebude ľahké predať ho. Navyše, má už len necelý mesiac, kým sa prestupové obdobie v Premier League skončí.

Real si bude musieť dať pozor na pravidlo fair play, aby bol predaj o 100 miliónov eur nižší ako nákupy. Tie v súčasnosti predstavujú 300 miliónov eur. Na trhu sú okrem Bala ešte James Rodríguez a Mariano Díaz. O waleského futbalistu bol záujem aj z Číny, kde by síce zarábal lepšie ako v Španielsku, ale hráč, ako aj samotný klub odmietli túto ponuku zvážiť.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Gareth Bale #Tottenham Hotspur