Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Opitý vodič podľa obžaloby po nehode zachraňoval svojho psa. Spolujazdec zomrel
Zdielať na

Opitý vodič podľa obžaloby po nehode zachraňoval svojho psa. Spolujazdec zomrel

Archívna reportáž

PLZEŇ / Krajský súd v Plzni rieši prípad 36-ročného muža, ktorý podľa obžaloby minulý rok šoféroval opitý. Keď nabúral, nestaral sa o vážne zraneného spolujazdca, ale odišiel k veterinárovi so svojím psom. Spolujazdec nasledujúci deň v nemocnici zomrel.

"Z miesta nehody ušiel bez toho, aby zraneným poskytol akúkoľvek pomoc. Spolujazdec, ktorý v aute sedel na zadnom sedadle, zomrel nasledujúci deň v nemocnici. Príčinou smrti bolo poškodenie mozgu spoločne so zlomeninami," uviedol štátny zástupca Jakub Kubias, ktorého cituje portál IDnes.cz

Obžalovaného hrozí za usmrtenie z nedbalosti, neposkytnutie prvej pomoci, prechovávanie a distribúciu drog až 12 rokov. Splnomocnenec rodiny požaduje náhradu nemajetkovej ujmy pre rodičov a súrodencov nebohého vo výške 6 000 000 korún. 

Okrem zavinenia nehody čelí muž obvineniu aj z nákupu a predaja drog, najmä kokaínu. "Urobil som veľkú chybu ale nesúhlasím s tým, že som neposkytol prvú pomoc. Bol som vo veľkom šoku, bol som zmätený. Nebol som schopný premýšľať, čo sa deje. Keď prišlo iné auto, pán z neho vliezol dozadu nášho auta a poskytoval pomoc spolujazdcovi. Druhý muž sa postaral o ďalšieho spolujazdca. Videl som, že je o nich postarané. Nedokážem si predstaviť, ako by som im pomohol ja," vysvetľoval pred súdom obžalovaný muž. 

V priebehu vyšetrovania sa podľa zdroja IDnes.cz muž obhajoval aj tým, že si myslel, že pri nehode auto len zišlo z cesty a všetci sú v poriadku. Ťažko zraneného muža na zadnom sedadle si údajne nevšimol, preto sa začal venovať svojmu psovi, ktorý bol celý od krvi. Jedného zo svedkov nehody, ktorý zastavili pri havarovaných autách podľa záverov vyšetrovania presvedčil, aby ho aj so psom odviezli k veterinárovi. Tam ho potom zadržala polícia. 

Súd zatiaľ prebieha a rozsudok tak ešte nie je známy. 

Na Slovensku sa zase pomerne často stáva, že účastníci nehody, respektíve vodiči, z miesta nehody ujdú. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy