3 dôvody, prečo by zamestnávatelia mali umožňovať svojim zamestnancom prácu z domu

Rozchádzate sa so svojím zamestnávateľom v otázke umožnenia práce z domu? Váš zamestnávateľ home office nepripúšťa a nie je mu naklonený? Ak máte povolanie, v ktorom nie je nutné, aby ste v práci boli prítomný každý deň a hľadáte argumenty, ktoré presvedčia vášho nadriadeného, máme pre vás pomôcku. Tieto tri dôvody skúste použiť, ak chcete ukázať zamestnávateľovi, že home office je benefit, z ktorého môže získať výhody aj on.

 

 

  1. Práca z domu je jeden z najžiadanejších benefitov, ak si chcete udržať zamestnancov, mali by ste im ho umožniť
    Každá firma chce získať tých najlepších a najtalentovanejších zamestnancov. Tí však vedia, akú majú na trhu hodnotu a za to, čo pre firmu robia, požadujú aj istú formu odmeny. V Spojených štátoch je pre 86% zamestnancov práve práca z domu najžiadanejší benefit a už pri hľadaní zamestnania si mnohí zisťujú, ktorá firma ho ponúka.
    Mnohé dnešné pracovné pozície nevyžadujú prítomnosť zamestnanca v práci každý jeden deň, no aj tak na tom veľa zamestnávateľov trvá. Talentovaní a šikovní ľudia chcú aspoň čiastočne rozhodovať o svojom pracovnom živote a práca z domu je jedným z dôležitých nástrojov. Vedia totiž, že ak by sa čokoľvek nepredvídateľné stalo, môžu zostať doma, vyriešiť situáciu a zároveň si splniť všetky svoje pracovné úlohy. Umožnenie práce z domu vnímajú aj ako dôkaz, že im ich zamestnávateľ dôveruje. A to si dnes väčšina zamestnancov váži.
  2. Ušetríte peniaze aj životné prostredie
    Ak zamestnávatelia nebudú tak trvať na každodennej prítomnosti zamestnancov vo firme, môžu tým aj získať. Napríklad úsporu peňazí, no dokonca spravia niečo prospešné pre životné prostredie. Ktorá firma by nechcela ušetriť za elektrinu? Míňanie elektriny tiež výrazne vplýva na životné prostredie, jej šetrením by sa firma prejavila ako zodpovedný zamestnávateľ. A keďže zamestnanci budú môcť pracovať z domu, na cestách bude menej áut, čo je opäť prospešné pre ekológiu. A všetkým týmto sa firma môže pochváliť verejnosti a zlepšiť si tak svoje meno.
  3. Získate produktívnych zamestnancov, ktorí budú mať radi svoje zamestnanie
    Pretože ak umožníte svojim zamestnancom pracovať z domu, tí sa budú tešiť, že majú dobrého zamestnávateľa, ktorý im umožňuje takýto skvelý benefit. A určite o tom budú hovoriť ďalej svojim známym či na sociálnych sieťach.
    Mnohí zamestnávatelia sa v súvislosti s prácou z domu obávajú, že sa zamestnanci budú ulievať a nebudú si plniť svoje povinnosti. To sa však dá ľahko vyriešiť. Veď ak ich práca nebude splnená, môže im hroziť postih či sankcia. Všetko sa dá niekoľkými pravidlami jednoducho zabezpečiť.
    Častým dôvodom nechuti zamestnávateľov povoľovať prácu z domu je tiež údajná strata produktivity zamestnancov. Názory sa však na túto obavu líšia. Až 86% zamestnancov si volí prácu z domu práve preto, aby boli produktívnejší. Spolupracovníci totiž môžu slúžiť ako dokonalý rušič pozornosti. Aj preto mnohí zamestnanci často tvrdia, koľko práce dokážu zvládnuť a stihnúť, keď pracujú z domu.
Viac o téme: Home office Práca z domu
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: forbes; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy