Zajtra budeme môcť pozorovať čiastočné zatmenie Mesiaca

Zajtra budeme môcť pozorovať čiastočné zatmenie Mesiaca
Ľubomír Franko

Počas zajtrajšieho večera nás čaká nebeské divadlo. Krátko po východe Mesiaca budeme môcť sledovať jeho čiastočné zatmenie. Pozorovaniu bude priať aj počasie. 

Počas zajtrajších večerných hodín na oblohe rozhodne nuda nebude. Po dlhšej dobe nás čaká zatmenie Mesiaca.

Po minuloročnom úplnom zatmení pôjde zajtra o zatmenie čiastočné. Časť disku Mesiaca sa približne na 3 hodiny ponorí do tieňu Zeme.

Mesiac by mal vychádzať nad obzor v Košiciach o 20:24, v Banskej Bystrici o 20:31 a v Bratislave o 20:39. Čas bude podobný pre miesta s rovnakou zemepisnou dĺžkou.

Nasledujúce časy platia pre celé Slovensko. Mesiac sa začne dostávať do polotieňového zatmenia o 20:43, následne o 22:03 sa očakáva začiatok čiastočného zatmenia, ktoré bude trvať až do 17. júla 00:59. Maximum úkazu sa očakáva 16. júla o 23:32. 

Aké bude počasie?

Počasie bude priať pozorovaniu takmer na celom území Slovenska. Očakávame prevažne bezoblačné až málo oblačné počasie. Na severe stredného a východného Slovenska môže byť v noci polooblačno. 

Očakávame preto, že pre pozorovanie čiastočného zatmenia Mesiaca bude počasie priaznivé.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
23 °C / 6 °C
Bonifác
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Gertrúda
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd