„Rozhodnutie nepokračovať v činnosti ZZS na Slovensku bolo veľmi ťažké. Úroveň a kvalita poskytovaných služieb, ale najmä oddanosť a angažovanosť našich zamestnancov sú na vysokej úrovni,“ povedal generálny riaditeľ Falck pre strednú a východnú Európu Ivo Krpelan.

Súčasné zmluvné záväzky mieni spoločnosť plniť až do ukončenia platnosti aktuálnych licencií. „Zároveň vyvinieme maximálne úsilie a súčinnosť k tomu, aby mohol byť prechod zamestnancov na budúcich poskytovateľov čo najviac plynulý,“ zdôraznil.

Na Slovensku Falck prevádzkuje 107 staníc ZZS, z toho 27 staníc rýchlej lekárskej pomoci (RLP) a 80 staníc rýchlej zdravotnej pomoci (RZP). Sieť staníc pokrýva 39 percent územia krajiny, a to najmä v regiónoch východného, severného a južného Slovenska, ale tiež v Trnave, Bratislave a okolí. Záchranári spoločnosti ročne absolvujú takmer 150.000 výjazdov. Spoločnosť zamestnáva viac ako 1400 prevažne zdravotníckych pracovníkov.

Spoločnosť na Slovensku prevádzkuje aj polikliniky, dopravnú zdravotnú službu a priemyselnú požiarnu ochranu. Činnosť týchto prevádzok však podľa jej zástupcov nemá byť nijako ovplyvnená.