Lexus LC Convertible: Otvorená verzia luxusného superšportu je potvrdená

Detroitská premiéra konceptu Lexus LC Convertible nebola len výstrelom do tmy. Japonci naozaj prídu so sériovou otvorenou verziou krásneho kupé. S „maskáčmi“ sa už preháňal na festivale rýchlosti v britskom Goodwoode.

15.07.2019 20:00
debata
Otvorená verzia Lexus LC je vo vysokom štádiu... Foto: Lexus
Lexus LC - prototyp 2019 Otvorená verzia Lexus LC je vo vysokom štádiu vývoja. V Goodwoode sa predstavil jeden z plne funkčných predprodukčných prototypov. Naznačuje, že odlišností v porovnaní s januárovým konceptom bude minimum.

Lexus sa v posledných rokoch zameral na rozšírenie ponuky populárnych SUV, napríklad o NX a UX a pridal tiež krásne kupé RC a najmä fascinujúci superšport LC. Kabriolet však z jeho portfólia vypadol po tom, čo skončil s výrobou druhej generácie sedanu IS a s ňou aj modelu IS C. Z tretej generácie kabriolet nikdy nevznikol a dokonca ani z verzie kupé, ktorá sa osamostatnila pod názvom RC. Že svitá na lepšie časy, naznačila prémiová japonská značka až tento rok v januári v Detroite, kde na tamojšej motoršou predstavila krásny koncept LC Convertible, teda otvorenú verziu kupé LC. Už vtedy sa šuškalo, že sa pozeráme na prototyp sériovej verzie.

Profil pontónu sa prakticky nezmenil. Zdá sa,... Foto: Lexus
Lexus LC - prototyp 2019 Profil pontónu sa prakticky nezmenil. Zdá sa, že Lexus uvažoval o výrobe kabrioletu LC už pri vývoji kupé. Zadná časť ukrýva priestor pre plátennú strechu. Tá je mimoriadne kompaktná.

Potvrdilo sa. Na festivale rýchlosti v britskom Goodwoode Lexus oznámil, že „koncept LC Convertible“ sa stane realitou. A že to myslí vážne, dokázal funkčným predsériovým prototypom, ktorý kryla už len grafická kamufláž. Na linky zamieri v priebehu roka 2020, takže stihne až budúcu letnú sezónu. Šéf Lexusu Kodži Sato zdôraznil, že každá z karosárskych verzii LC bude odlišná. „Je tu spojitosť, ale kupé a kabriolet totožné nebudú. Naladenie podvozku sa líši, aby zodpovedalo odlišnej tuhosti karosérie kabrioletu,“ dodal.

O technike automobilka síce nič neprezradila, ale je len málo pravdepodobné, že by sa líšila od tej v kupé. Očakávať tak môžeme 5-litrový atmosférický 8-valec (351 kW) pre LC500 a neodmysliteľný hybridný 6-valec z LC500h (268 kW). Finálny dizajn by sa už nemal príliš líšiť od konceptu. Pevnú strechu tak nahradí ľahké plátno. Interiéru ostane usporiadanie 2 + 2. Ako naznačila štúdia, rozmery budú veľmi príbuzné kupé. Koncept mal na dĺžku 4 770, na šírku 1 920 a na výšku 1 340 mm. Realitou môžu ostať aj 21-palcové disky kolies, ktoré už na kupé LC nájdete.
Lexus LC - prototyp 2019
Lexus LC - prototyp 2019
+11Lexus LC - prototyp 2019

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lexus #Lexus LC #Goodwood #Lexus LC Convertible
Články podľa značiek