Vynovený plavecký bazén pre návštevníkov

Mestské správy

Vo veľkom plaveckom bazéne bude voda už stále, odteraz bude slúžiť hosťom natrvalo. V novej sezóne je to najväčšia novinka na termálnom kúpalisku. Veľký plavecký bazén je v prevádzke už 45 rokov a renovácia už bola nanajvýš aktuálna.

Riaditeľ Thermalparku v Dunajskej Strede Gabriel Somogyi informoval, že problémom doteraz bolo pravidelné vypúštanie vody, kedy bazén nebol k dispozícii návštevníkom.

"Pre obrovský objem výmena vody trvala dlho. Bazén je už vybavený novou technológiou reciklácie vody, ktorá zabezpečí aj vysokú kvalitu vody pri príjemnej teplote, čo prináša oveľa väčší komfort pre hostí. My sa nesnažíme iba o zvyšovanie počtu návštevníkov, ale chceme dosiahnuť aj čo najväčšiu spokojnosť hostí" - povedal Gabriel Somogyi.

Plavecký bazén s 26–28-stupňovou vodou a vodnou plochou takmer 1000 m2 patrí medzi najväčšie bazény. Využívajú ho v prvom rade plavci. Po rekonštrukcii sa voda postupne prehlbuje, čím je bazén ideálny aj pre rodiny. V menej frekventovaných dňoch v bazéne oddelia aj dráhy pre plavcov. Investíciu v hodnote 1,1 milióna eur Thermalpark financoval z vlastných zdrojov.

Vodná plocha pre návštevníkov sa v lete ďalej rozšíri následkom revitalizácie jazera v areáli kúpaliska. Časť jazera bude vhodná na kúpanie sa. Na brehu jazera sa vybuduje pláž a drevený most bude viesť na ostrovček v jazere s miestom pre rôzne atrakcie. V jazere vybudujú aj javisko, najmä pre večerné programy.

V rozvojovom programe kúpaliska figuruje aj rekonštrukcia parkoviska pred objektom, ďalej rozsiahla rekonštrukcia penziónu a zvýšenie počtu izieb z 9 na 22.