Test: AMPLIFI Hex Pack 10 - univerzálny batoh s chráničom chrbtice

Ak hľadáte v prvom rade funkčný a odolný batoh bez zbytočností pre jednodenné športové aktivity, mám pre vás jeden tip od Amplifi. Poďte sa pozrieť, prečo si to myslím.

Keby som mal prísť do obchodu a reálne si vybrať ten „pravý” batoh, či už na bicykel, alebo aj na lyže a turistiku, ostanem bezradný. Preto mi priam vhod padol test batohu od nemeckého výrobcu AMPLIFI - model Hex Pack 10. Navyše veľkým pozitívom je integrovaný chránič SAS TEC.


Naše prvé „setkání”

Na prvý pohľad je dizajn neobvyklý, no zato jednoduchý. Dôležité je, že je funkčný - nič nie je navyše, žiadne zbytočné šnúrky a pásky. Tvar batohu by som prirovnal písmenu „V”, v podstate tak kopíruje tvar chrbta v jeho hornej časti. Otvárať sa dá iba zhora jedným zipsom, čo mi v celku sadlo, i keď doteraz som bol zvyknutý na otváranie po celej dĺžke batoha.

3D tvarované ramenné popruhy s konštrukciou zadného panelu zaručia dokonalé rozloženie záťaže a ventiláciu chrbta. Pokiaľ zvolíte správnu veľkosť k vašej výške a dobre si utiahnete popruhy na hrudníku a bedrách, zaručujem vám, že batoh bude pri jazde z kopca držať ako prikovaný.


Už na prvý pohľad som si všimol, že batoh kde čo znesie. Povrchový materiál, z ktorého je ušitý, je na dotyk tvrdší a celý tak v rukách pôsobí, že sa oň človek nemusí vôbec báť. Integrovaný chránič chrbta sa, samozrejme, podpísal na hmotnosti, ktorá je okolo 1,1 kg. No pri mojej váhe plus bicykel je to skutočne mizivá hodnota.


Dosť bolo rečí, poďme na prax

Trochu som sa zľakol, keď sa mi dostal do rúk a videl som, že je dosť dlhý. Bál som sa, aby mi pri jazde nenarážal do prilby. No po správnom nastavení popruhov a pár jazdách, keď sa batoh „zahriaľ”, sa dokonale prispôsobil chrbtici a bolo po probléme.


Na prvý výjazd som ho vzal na Martinské hole, kde sme solídne zmokli. Kvapky po batohu pekne stiekli a vnútri ostalo všetko suché. Objem bol taktiež postačujúci, vošlo sa mi tam v pohode nejaké jedlo, pumpa, duša, knoty, multikľúč a ešte stále som mal pocit, že je prázdny.

AMPLIFI Hex Pack 10 vo svojích útrobách skrýva ešte množstvo priečinkov, ako aj samotný úložný priestor na vodný vak, pumpu atď. Čo mňa potešilo je šnúrka so sponou na kľúče. Vo „vrchnáku” batoha je samotné vrecko vystlané flísovou látkou, ktorá nepoškriabe okuliare, či telefón, takže si vyslúžilo byť určeným miestom len pre neho.


Z vonkajšej strany sa nachádza ešte jedno skromné vrecko, kde som ja mal uloženú krabičku s knotmi a dve vrecká sa našli ešte na bedrových popruhoch - ideálne na multikľúč, ktorý je tak hneď po ruke. Rovnako sú vystlané flísom.


Univerzál aj s poriadnou ochranou

Ako som spomínal, batoh je vybavený ochranou chrbta SAS-TEC, čo nájde uplatnenie nielen na bicykel, ale aj lyže. Chránič sa dá jednoducho vybrať - super na turistiku alebo bežné nosenie. Výborne je zvládnutná príprava na hydro vak, ako aj hrudný pás uzatváraný sponou s bezpečnostnou píšťalkou a s klipom na hadicu z hydratačného vaku.

Za šikovnú pomôcku považujem dve zapínacie pásky na vonkajšej strane batoha, ktoré poslúžia na uchytenie chráničov, lyží, prípadne aj statívu.


Tak si to zhrňme

AMPLIFI Hex Pack 10 je ako stvorený pre ľudí, ktorí milujú šport ako taký. Nájsť na ňom negatívum by bolo z mojej strany obtiažne, no keď sa vám dostane do rúk pochopíte, že sa jedná o prepracovaný a kvalitný batoh so širokým využitím. Je to už len na vašej kreativite.


Cena batohu AMPLIFI Hex Pack 10 Deep je stanovená na 124,90 € a okrem prevedenia „blue“ ho nájdete aj v iných farbách. Dovozcom AMPLIFI na Slovensko je made4bike.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
adam.milo111 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: Thule Paramount – hybridný ruksak zo Švédska

Test: Thule Paramount – hybridný ruksak zo Švédska

Rovnako dobrá na bicykli ako aj mimo neho. Presne takto nejako by sa dala jednou vetou opísať táto taška. Ide totiž o hybridný model, ktorý spája ruksak a tašku na nosič.
Test: Batoh VAUDE Bike Alpin 25 + 5 – kvalita nielen pre cyklistov

Test: Batoh VAUDE Bike Alpin 25 + 5 – kvalita nielen pre cyklistov

Cyklistické batohy sú kontroverznou témou. Niektorí ich milujú, iní nenávidia a nosia radšej ľadvinky. Aké výhody má ruksak a ako musí byť konštruovaný, aby ste ho vydržali nosiť celý deň?
Test: Batoh Amplifi Track – pomôže, keď to bude skutočne treba

Test: Batoh Amplifi Track – pomôže, keď to bude skutočne treba

Nie každý ráta s tým, že na výjazde spadne a nebodaj na chrbát. Dnes si ukážeme praktický batoh strednej veľkosti, ktorý jazdcovi ponúkne ochranu aj v tomto prípade.
keyboard_arrow_up