Britská stanica zverejnila dosiaľ neznáme prevedenie skladby od Freddieho Mercuryho

NETKY.SK • 20 Jún 2019, 13:20 • 2 min
Britská stanica zverejnila dosiaľ neznáme prevedenie skladby od Freddieho Mercuryho

LONDÝN - Na rozhlasovej stanici BBC Radio 2 zahrala na počudovanie všetkých poslucháčov dosiaľ nezverejnená skladba frontmana britskej skupiny Queen Freddieho Mercuryho.

slovakia

left justify in out

Skladba s názvom Time Waits For No One (Čas nečaká na nikoho) bola pôvodne súčasťou muzikálu Time z roku 1986, ktorý sa hrával v londýnskom West Ende. Verzia zverejnená v tom čase obsahovala Mercuryho hlas a desiatky vrstiev sprievodných vokálov.

 

 

Prvá verzia skladby obsahujúca odlišné prevedenie spevu bola objavená len prednedávnom. Pieseň napísal Dave Clark, známy so svojou popovou skupinou v 60. rokoch (Dave Clark Five). Cítil totiž, že demonahrávka obsahuje presne to, čo dokončenej verzii chýbalo.

 

 

"Keď sme skladbu nahrali, zašiel som do štúdia Abbey Road a prehrali sme si ju - len s Freddieho hlasom a klavírom. Mal som z toho zimomriavky, bolo to magické," vyjadril sa pre BBC.

 

Clark objavil demonahrávku po desaťročnom pátraní len pred dvoma rokmi. Mercuryho hlas na nej samozrejme ostal, avšak Mike Moran, ako pôvodný hráč na klávesy, nahral nový klavírny podklad. Výsledkom je svieža, ktorá kladie dôraz na surové emócie Mercuryho hlasu.

 

img

 

Frontman rockovej skupiny Queen sa však na samotnom muzikáli odmietol zúčastniť. Nahrávka bola v roku 1986 menším hitom a dostala sa na 32. miesto britského rebríčka. Clark bol Mercuryho blízkym priateľom od roku 1976, keď sa obaja stretli v zákulisí koncertu skupiny Queen v londýnskom Hyde Parku. Dokonca s ním strávil aj posledné chvíle života. V novembri 1991 spevák podľahol ochoreniu AIDS.

 

 

Time Waits For No One je "prvou" novou zverejnenou hudbou Freddieho Mercuryho od vlaňajšieho uvedenia životopisného filmu Bohemian Rhapsody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona