15.7.2019 15:23 | O2

O2 rozšírilo podporu VoLTE o štyri nové smartfóny

Zdroj: Ján Trangel

Služba bola zákazníkom aktivovaná automaticky, operátor o tom informuje cez SMS.

Služby telefonovania cez LTE sieť (VoLTE) v sieti operátora O2 sú dostupné pre štyri nové telefóny: Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+, Samsung Galaxy S10 Dual SIM a Samsung Galaxy S10+ Dual SIM. Kompletný zoznam podporovaných smartfónov nájdete na stránke operátora (vyššie menované smartfóny tam ešte nie sú doplnené).

„Všetky zariadenia z uvedeného zoznamu sme v O2 precízne otestovali a až následne pridali na zoznam podporovaných zariadení. Samozrejme niektoré zariadenia už môžu mať softvér s VoLTE parametrami a dokážu fungovať v tomto režime. Zákazníkom však odporúčame využívať so službou len zariadenia z nášho oficiálneho zoznamu,“ hovorí hovorkyňa O2 Tereza Molnár.

Operátor zákazníkov informuje prostredníctvom SMS správy. Zdroj: Ján Trangel

VoLTE majú všetci štyria operátori

VoLTE je zákazníkom s kompatibilným smartfónom aktivované úplne automaticky a bez potreby reštartu – máme potvrdené na redakčnej S10+. Pokiaľ vám VoLTE nenabehlo a máte kompatibilný smartfón, skúste ho reštartovať. O aktivovaní funkcie VoLTE operátor informuje prostredníctvom SMS.

Služby VoLTE na Slovensku ponúkajú všetci štyria operátori, pričom O2 bol posledný z nich – službu spustil iba tento rok na jar. Orange a 4ka pritom VoLTE povoľujú aj pre mnoho smartfónov mimo oficiálneho zoznamu, Telekom a O2 si počet zariadení, ktoré môžu túto službu využívať, strážia prísnejšie.