Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Kultúra

15. júla 2019

RTVS uvádza do kín nový koprodukčný film



Ilustračná snímka.



Zdieľať
Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok
Bratislava 15.júla (TASR) – Romantická komédia Loli paradička získala na júnovom festivale Art Film Fest v Košiciach divácku cenu za najlepší celovečerný film. Koproducentom filmu je RTVS a do kín prichádza 18. júla. TASR o tom informovala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.


Film vymyslela, zrežírovala a produkovala rodina Staviarskych z Prešova. „Bola to aj RTVS, vďaka ktorej sme mohli tento film dokončiť. Po minuloročnom krátkom predstavení rozpracovanej Loli paradičky na Art Film Feste vyvinulo košické štúdio RTVS iniciatívu a RTVS vstúpila do koprodukcie. Sme radi, že sa Loli paradička mohla takto narodiť a začať svoju životnú cestu. Veľmi si tento pekný štart i ocenenie vážime,“ konštatovala producentka filmu Marka Staviarska.

Hlavným kameramanom filmu bol dlhoročný kameraman košického štúdia Ľubor Marko. V priestoroch košického štúdia sa nahrávala aj titulná pieseň v podaní Ľudovej hudby Štefana Cínu. „Veľmi ma teší, že generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník rozhodol o koprodukčnom vstupe, takže Štúdio RTVS Košice mohlo byť v pravej chvíli na pravom mieste a filmu pomôcť,“ poznamenal výkonný riaditeľ košického štúdia RTVS Jozef Puchala.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Do finále Strom roka postúpili až štyri stromy z Trnavského kraja
<< predchádzajúci článok
Nový agentom 007 bude žena