Bratislavská rafinéria zverejní informácie o kvalite ovzdušia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovnaft rafinéria
Bratislavská rafinéria Slovnaft. Foto: archívne, Slovnaft

Dáta budú dostupné na oficiálnej webovej stránke Slovenského hydrometeorologického ústavu.

Spoločnosť Slovnaft sa rozhodla zverejňovať dáta o kvalite ovzdušia zo svojich meracích staníc na území Bratislavského kraja. Tento krok je výsledkom diskusií medzi rafinériou a obyvateľmi okolitých mestských častí a obcí, uviedol hovorca Slovnaftu Anton Molnár v tlačovej správe. Obyvatelia v okolí rafinérie si tak môžu informácie o kvalite ovzdušia zistiť z pohodlia domova na webovej stránke Slovenského hydrometeorologického ústavu.

Chcú modernizovať stanice

„Spoločnosť Slovnaft využíva na sledovanie kvality a čistoty ovzdušia vo svojom blízkom okolí tri monitorovacie stanice. Tie sa nachádzajú vo Vlčom Hrdle, mestskej časti Podunajské Biskupice a v obci Rovinka. Sledované údaje doteraz slúžili predovšetkým pre potreby rafinérie a SHMÚ na účely hodnotenia kvality ovzdušia a informovania verejnosti,“ uviedol Anton Molnár. Slovnaft plánuje svoje monitorovacie stanice v budúcnosti modernizovať a doplniť aktuálne údaje o sledovanie ďalších znečisťujúcich látok.

V rámci Bratislavského kraja sú dostupné údaje o kvalite ovzdušia z ôsmich monitorovacích staníc, a to v Bratislave z Kamenného námestia, Trnavského mýta, Jeséniovej, Mamateyovej, Vlčieho hrdla, Podunajských Biskupíc a Rovinky a v Malackách na Mierovom námestí.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Anton Molnár
Firmy a inštitúcie Slovnaft