BBSK podporuje letné tábory, jeden z nich navštívil župan Ján Lunter

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) tento rok po prvý raz podporí sumou vo výške 300-tisíc eur viac ako 200 letných denných alebo pobytových táborov pre deti vo všetkých okresoch v našom kraji. Informuje o tom na svojej facebookovskej stránke.

„Aj vďaka tejto podpore si budú môcť tábory užiť aj deti a rodiny, ktoré by si tábor inak dovoliť nemohli. Tábory alebo detské voľnočasové aktivity často robia organizácie v prostredí, kde závisia od grantov a príspevkov, ktoré sa im podarí získať. V táboroch majú deti možnosť prehlbovať svoje znalosti, stretnúť sa s rovesníkmi, spoznať nových kamarátov a v rámci poznávacích exkurzií sa tiež oboznamovať nielen s krásami nášho kraja, ale celým Slovenskom,“ uvádza BBSK.

Cieľom organizátorov a dobrovoľníkov v táboroch je, aby deti udržiavali živý kontakt s krajinou a aby sa vďaka pohybovým aktivitám odreagovali od digitálnych výdobytkov doby, keďže mnohé tábory deťom neodporúčajú brať so sebou elektronické predmety.

Jedným z táborov, kde v týchto dňoch trávia deti prázdniny, je aj tábor Farnosti Banská Štiavnica v Štiavnických Baniach. Dnes sa doň pridal aj predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ján Lunter.

Gemerland, Zdroj: BBSK

Zdieľajte článok

Pridaj komentár