Mesto Trnava

Vychutnajte si augustové Kino pod hviezdami v Parčíku Bela IV.

Po úspešných troch ročníkoch Mesto Trnava znovu prináša najlepšie slovenské a české dokumentárne filmy do jedného z najkrajších miest Trnavy - Parčíku Bela IV. Tento rok sú pripravené aj diskusie a zaujímaví hostia. 

Program Kina pod hviezdami 2019:
 

4. august, nedeľa, 21.00 h, Parčík Bela IV.

TIEŇ JAGUÁRA

Štyria priatelia sa vybrali proti prúdu amazonských riek na neistú cestu. Prešli cez tajomné pohorie Sierra Maigualida, ktorým okrem indiánov ešte nikto neprešiel. Dostali sa tak do ich sveta. Do sveta založeného na úcte k vlastnému spoločenstvu. Vďaka spiritualite sú prepojení s okolitou prírodou. Veria, že poškodiť prales znamená poškodiť samých seba. Jedni z posledných prírodných indiánov na tejto planéte prijali odvážlivcov do svojej osady a umožnili im spoznať a autenticky zachytiť jednoduchosť ich bytia a priniesť tak dôležité poznanie.

Slovensko, 2018, 67 min
Réžia: Pavol Barabáš

DISKUSIA: Vysokohorský paragliding s Pavlom Šeligom

Vstup voľný

 

10. august., sobota, 21.00 h, Parčík Bela IV.

PSI PÁNA ALEBO ZJEDZ TEN FILM

Kto sú dominikáni a čo tu v 21. storočí vôbec robia? Ich hlavným poslaním je hlásať kresťanskú vieru a byť s človekom dnešnej doby. Ale zaujíma ho to ešte? Dokument sa okrem iného zameriava na tri témy, na ktorých stojí kresťanstvo a ktoré samé osebe vyvolávajú otázky a kontroverzie – sú to krst, eucharistia a spoveď. Je krst iba pekný obrad, alebo niečo viac? Sú kresťania skutočne presvedčení, že sa oblátka mení na telo Kristovo? Nie je prežitkom, chodiť sa k niekomu spovedať a hovoriť o sebe tie najhoršie veci? Aj na tieto otázky hľadá dokumentárny film odpovede.

ČR, 2017, 70 min
Réžia a scenár: Jonáš Vacek

DISKUSIA: Misijná činnosť v Bolívii s františkánom bratom Lorenzom Brat Vavrinec Juraj Vadkerti ofm: “Aj v časoch aj v nečasoch“

Vstup voľný

 >> Udalosť na Facebooku

 

Lokalita

GPS:
N 48.38232600466369 / E 17.59013682858881

15.7.2019 8:53

Komentárov: 0