Môže zamestnávateľ zakázať odbory?

Barbora Magočová | rubrika: Článok | 15. 7. 2019
Aj vy môžete výrazne ovplyvniť pracovné podmienky na vašom pracovisku. Čítajte, akými spôsobmi sa možno podieľať na rozhodovaní vášho zamestnávateľa.
Môže zamestnávateľ zakázať odbory?

Zdroj: Shutterstock

Informačná povinnosť sa musí plniť aj bez zástupcov zamestnancov

Bez ohľadu na existenciu zástupcu zamestnancov na pracovisku máte právo, aby vám zamestnávateľ poskytoval informácie o svojej hospodárskej a finančnej situácii a o predpokladanom vývoji jeho činnosti. Uvedené skutočnosti vám musia byť oznámené zrozumiteľným spôsobom a vo vhodnom čase.

Ak pracujete v menšej firme, kde organizované zastúpenie zamestnancov neexistuje, môžu byť informácie poskytnuté napríklad na spoločnej porade so šéfom. Oznámené skutočnosti nemusíte len vziať na vedomie s tým, že sa podľa nich zariadite pri plánovaní vašej pracovnej budúcnosti.

Zákonník práce vám garantuje právo sa k informáciám a pripravovaným rozhodnutiam zamestnávateľa vyjadriť a podávať k nim návrhy.

 

Zamestnancov nezastupujú len odbory

Najefektívnejším prostriedkom ovplyvňovania a kontroly zamestnávateľa je využívanie koordinovaného postupu zamestnancov prostredníctvom spoločného zástupcu. Záujmy zamestnancov môže u konkrétneho zamestnávateľa podľa podmienok stanovených zákonom obhajovať odborový orgán, zamestnanecká rada alebo zamestnanecký dôverník. Osobitné postavenie má zástupca pre bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci.

Zamestnanecký dôverník pôsobí u zamestnávateľa, ktorý zamestnáva aspoň 3 a menej ako 50 zamestnancov. U zamestnávateľa, ktorý zamestnáva 50 a viac zamestnancov, pôsobí ako ich spoločný zástupca zamestnanecká rada. Z hľadiska možností ovplyvňovania pomerov na pracovisku sú však najsilnejším vyjednávacím partnerom zamestnávateľa odbory. Zákon im priznáva právo na kolektívne vyjednávanie, vďaka ktorému pre vás môžu dosiahnuť mnoho výhod nad rámec zákona.

Medzi tieto patrí napríklad predĺženie dovolenky alebo vyššie mzdy a odstupné. Ak aj u vášho zamestnávateľa pôsobia odbory, neriešte problémy či požiadavky na zamestnávateľa len za pomoci ustanovení Zákonníka práce. Vždy nahliadajte aj do kolektívnej zmluvy, ktorá vášho zamestnávateľa zaväzuje. Vznik odborov upravuje zákon o združovaní občanov a ich založenie vyžaduje aspoň 3 záujemcov, ktorí splnia základné podmienky pre evidenciu založenej odborovej organizácie Ministerstvom vnútra.

Odborová organizácia musí písomne informovať zamestnávateľa o začatí svojho pôsobenia a predložiť mu zoznam členov odborového orgánu. Členovia zamestnaneckej rady a zamestnanecký dôverník sú volení všetkými zamestnancami zamestnávateľa, ktorí u zamestnávateľa pracujú najmenej 3 mesiace. Členom zamestnaneckej rady alebo zamestnaneckým dôverníkom sa môže stať každý bezúhonný zamestnanec starší ako 18 rokov, ktorý nie je blízkou osobou zamestnávateľa a pracuje u neho aspoň 3 mesiace.

Zákonník práce garantuje zástupcom zamestnancov výhody aj ochranu

Zamestnávateľ nemôže na svojich pracoviskách pôsobenie zástupcov zamestnávateľov obmedzovať ani zakázať. V prípade ich vzniku či ustanovenia musí naopak vytvárať podmienky pre ich fungovanie. Na činnosť súvisiacu s výkonom zastupiteľskej funkcie je povinný za podmienok vymedzených v Zákonníku práce poskytnúť pracovné voľno s náhradou mzdy. Podľa prevádzkových možností zamestnávateľa si od neho môžu zástupcovia zamestnancov na výkon svojej činnosti nárokovať aj bezplatné poskytnutie miestnosti s nevyhnutným vybavením.

Mnoho pracovníkov odmieta činnosť v zastupiteľskom orgáne zamestnancov v strachu pred možnou stratou práce. Ak k nim patríte aj vy, mali by ste vedieť, že Zákonník práce kategoricky zakazuje zástupcov zamestnancov za plnenie úloh vyplývajúcich z výkonu ich funkcie znevýhodňovať či inak postihovať. Aj ukončenie pracovného pomeru so zástupcom zamestnancov je pre zamestnávateľa zložitejšie, než s bežným zamestnancom.

U člena príslušného odborového orgánu, člena zamestnaneckej rady alebo zamestnaneckého dôverníka prichádza výpoveď či okamžité skončenie do úvahy len s predchádzajúcim súhlasom zástupcov zamestnancov. Tento možno použiť len v lehote 2 mesiacov od jeho udelenia. V prípade neudelenia súhlasu sa skončenie pracovného pomeru považuje za platné len vtedy, keď súd zistí, že od zamestnávateľa nemožno spravodlivo požadovať, aby zamestnanca naďalej zamestnával.

Zástupcovia zamestnancov môžu ovplyvniť aj trvanie vášho pracovného pomeru

Existencia zastúpenia zamestnancov na pracovisku zamestnávateľovi výrazne komplikuje mnohé kroky. Právne predpisy mu totiž ukladajú, aby niektoré počiny so zástupcami zamestnancov vopred prerokoval či ich dokonca nechal odsúhlasiť.

Súhlas, resp. uzatvorenie dohody so zástupcami zamestnancov vyžaduje napríklad:

  • vydanie pracovného poriadku,
  • nerovnomerné rozvrhnutie pracovného času na jednotlivé týždne,
  • zavedenie konta pracovného času,
  • určenie rozsahu a podmienok práce nadčas.

Predchádzajúce prerokovanie je podmienkou:

V neposlednom rade treba spomenúť, že zástupcovia zamestnancov vykonávajú aj kontrolu dodržiavania pracovnoprávnych predpisov a záväzkov z kolektívnej zmluvy.

Za týmto účelom môžu:

  • vstupovať na pracoviská zamestnávateľa,
  • vyžadovať od vedúcich zamestnancov informácie a podklady,
  • podávať návrhy na zlepšovanie pracovných podmienok,
  • vyžadovať, aby dal zamestnávateľ pokyn na odstránenie zistených nedostatkov,
  • navrhovať uplatnenie vhodných opatrení voči vedúcim zamestnancom, ktorí porušujú pracovnoprávne predpisy alebo povinnosti podľa uzatvorenej kolektívnej zmluvy,
  • vyžadovať, aby im zamestnávateľ poskytol informácie o opatreniach vykonaných na odstránenie nedostatkov zistených pri výkone kontroly.

Anketa

V akom pracovnom pomere sa nachádzate?

Barbora Magočová

Autor článku Barbora Magočová

Barbora Magočová je právnička. Venuje sa najmä obchodnému a občianskemu právu a popri právnej praxi rozvíja aj publikačnú činnosť. Pre Peniaze.sk píše články týkajúce sa hlavne právnych aspektov podnikania a obchodných záväzkových... Ďalšie články autora.

Experti na granty a dotácie

Viac informácii

Získajte neobmedzený prístup do najväčšej databázy grantov a dotácií na Slovensku. Nájdite ten správny grant pre vašu firmu.

Daňové priznanie online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur.

DníHodínMinútSekúnd

Pokiaľ chcete riešiť dane po stare, máme pre vás chytré formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+6
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

28. 3. 2024 | Marek Mittaš

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

Minulý rok vláda informovala o tom, že v štátnom rozpočte chýbajú peniaze. Tento problém vyriešila tzv. konsolidačným balíčkom, ktorého súčasťou boli rôzne zmeny. Niektoré z nich začali... celý článok

Najbohatší ľudia v roku 2023

21. 3. 2024 | Marek Mittaš

Najbohatší ľudia v roku 2023

Rebríček najbohatších ľudí za rok 2023 príliš neprekvapil. Prvú desiatku obsadili stálice ako Elon Musk, Jeff Bezos či Warren Buffett, pričom úplne prvé miesto si uchmatol Francúz Bernard... celý článok

Žijeme na dlh: Ako je svet zadlžený a aké sú riešenia?

7. 3. 2024 | Marek Mittaš

Žijeme na dlh: Ako je svet zadlžený a aké sú riešenia?

Keď hovoríme o dlhoch, obvykle spomíname ten, ktorý má naša krajina. Pravdou však je, že nie sme jediní, ktorí musia niečo splácať. V skutočnosti je celý svet zadlžený, pričom suma... celý článok

Dobré správy na začiatok roka: Slováci sú bohatší. Kde leží najviac peňazí?

17. 1. 2024 | Redakcia

Dobré správy na začiatok roka: Slováci sú bohatší. Kde leží najviac peňazí?

Podľa najnovších štatistík sa majetok Slovákov zvýšil až trojnásobne, napriek tomu, že patríme medzi investične konzervatívne krajiny. Kde sa nachádza väčšina našich úspor a aké chyby... celý článok

Čo sa všetko mení v roku 2024 pre bežných ľudí?

10. 1. 2024 | Redakcia

Čo sa všetko mení v roku 2024 pre bežných ľudí?

S príchodom nového roka zvyčajne prichádza viacero noviniek spojených s minimálnou mzdou, daňami a rôznymi dávkami. Ako bude vyzerať rok 2024 v číslach a čo všetko sa zmení? Pripravili... celý článok