FOTO: Objavili záhadného operenca vyzerajúceho ako Fénix, mal však tajomstvo

NETKY.SK • 10 Júl 2019, 11:15 • 2 min
FOTO: Objavili záhadného operenca vyzerajúceho ako Fénix, mal však tajomstvo

V anglickom meste Haddenham si takmer začali myslieť, že objavili bájneho Fénixa. Išlo však o veľmi netradičnú zhodu náhod.

slovakia

left justify in out

O bájnom Fénixovi ste určite už niečo počuli. Je to mýtický žlto-oranžovo-červený vták, ktorý podľa dávnych príbehov žije na východe, v krajine vyzerajúcej ako raj. Keď starne, farba jeho peria slabne a on si stavia hniezdo z voňavého korenia, aby sa tu zrodil nový Fénix. Aspoň takto ho opisoval Hérodotos. A v Anglicku sa chvíľku zdalo, že Fénix skutočne existuje.

 

img

 

Veterinárna klinika spojená s útulkom pre zvieratá Tiggywinkles Wildlife Hospital v britskom meste Haddenham ležiacom neďaleko Oxfordu zažila skutočne kuriózny prípad. Jej pracovníci totiž dostali telefonát, že k nim vezú záhadného veľkého žiarivého žlto-oranžového vtáka. Našli ho vraj ležať pri ceste, a tak ho prinesú na ošetrenie, pretože nedokáže lietať. Lekári skutočne nevedeli, čo majú čakať.

 

Keď zviera doviezli na kliniku, zamestnanci ostali poriadne prekvapení. Videli totiž zvláštneho operenca, od hlavy po paty jasne žltej farby. Navyše z neho poriadne „razila“ vôňa karí korenia. Žeby si Fénix staval svoje hniezdo? To rozhodne nie. Nikto síce nevie, aká nehoda sa tejto čajke prihodila, no bolo zrejmé, že sa musela poriadne „vykúpať“ v nádobe s karí alebo kurkumou. Nakoľko sa jej prášok dostal do peria, nebola schopná letu. A tak to veterinári vyriešili veľmi rýchlo. Nešťastného operenca poriadne umyli!

 

Čajka, pochopiteľne, z nedobrovoľného kúpeľa nadšená nebola, no ošetrovateľom sa podarilo dostať z jej peria žlté korenie, a tak nadobudla svoj pôvodný vzhľad a mohla opäť lietať. Ochranári ju ešte chvíľu nechali zregenerovať v bezpečí útulku a následne sa vrátila späť tam, kam patrí, na slobodu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona