Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hviezda Buffala takmer prišla o život. Uškrtil ho spoluhráč

Bitkár John Scott ukončil kariéru v NHL pred tromi rokmi. V súčasnosti spomína na svoje príhody z hokejového prostredia.

14.07.2019 08:45
John Scott Foto: ,
John Scott ukončil hokejovú kariéru pred troma rokmi.
debata

V poslednej sezóne ho fanúšikovia nominovali z recesie na Zápas hviezd. Milé gesto pred odchodom do hokejového dôchodku. Ktovie, či by tak urobili aj po tom, čo by sa dozvedeli, že pred pár rokmi pridusil len 18-ročného spoluhráča, píše Idnes. V šatni.

„Vzal som ho na štýl wrestlerov, chytil pod krkom … Bral som to ako srandu, hru, myslel som si, že mu neubližujem. Zrazu som zacítil, ako celé jeho telo ochablo. Priškrtil som ho do bezvedomia,“ tvrdí John Scott vo svojom podcaste.

Obeťou mal byť Fin Rasmus Ristolainen, dnes už skúsený obranca Buffalo Sabres (424 zápasov, 36 gólov, 158 asistencií). V roku 2013 zažíval ako 18-ročný nováčik prvý kontakt s NHL.

Ani vo sne by mu nenapadlo, že jeho najväčšou hrozbou bude vlastný spoluhráč. 2O3-centimetrový obor John Scott, ktorý vážil takmer 120 kilogramov.

Fín Ristolainen doplatil na prehnanú mladícku odvážnosť, keď Kanaďanovi podstrčil pred tvár svoj suspenzor. Žartík, ktorý mal vážne následky.

"Dobehol som ho v miestnosti, kde boli uložené hokejky. Sabres ho brali v prvom kole (ako celkovú ôsmu voľbu, pozn.). Bola to desivá situácia, hovoril som si, že som zaškrtil chalana, do ktorého klub vložil veľké nádeje. Ležal na zemi s jazykom v krku. Bol som nervózny, "spomína Scott.

"Dal som ho na bok a on sa za sedem sekúnd prebudil. Celý šokovaný. Zároveň ale poučený, že si so mnou nemá zahrávať a že má rešpektovať starších, " dodáva.

Bitkár John Scott má na konte 38 pästných súbojov v NHL. O tomto incidente doteraz nikto nevedel, pretože sa bál, že by ho z tímu vyhodili. „Ospravedlnil som sa mu. Povedal, že je v pohode. Pritom bol otrasený, biely ako stena. Pár dní sme sa vzájomne vyhýbali,“ zakončuje svoje rozprávanie.

debata chyba
Viac na túto tému: #John Scott #Rasmus Ristolainen