Orientálny štýl v interiéri

Poznáte orientálny štýl? Farebné interiéry, ktoré si vás získajú…

Redakcia - 13. júla 2019 - 5933. zobrazení

Každý z nás sa snaží vo svojej obývacej izbe cítiť čo najpríjemnejšie a mať čo najväčší komfort. Niekedy je náročné dosiahnuť takýto efekt, no nie je to však nemožné. Stačí, aby ste našli svoj jedinečný štýl, ktorý vám vyhovuje na 100% a potom stačí len konať. Ak ste fanúšikom orientu, orientálny štýl je pre vás ako stvorený, avšak je potrebné, aby ste dodržali jeho základné pravidlá.

Dekorácie - orientálny štýl

Aký je orientálny štýl?

Orientálny štýl vznikol v starovekej Číne a je čiastočne inšpirovaný aj japonskou kultúrou. Jeho charakteristickou črtou je jednoduchosť, ktorá musí bezpodmienečne dominovať. Orientálny štýl neobľubuje prílišnú prezdobenosť, priveľký počet dekorácií, poprípade nezladené farebné kombinácie.

Náš TIP na obľúbený orientálny nábytok

Elast

Padova

Cezar

Elast stolík
Hodnotenie

Cena: od 254.00 €

Padova stolík
Hodnotenie

Cena: od 187.00 €

Cezar stolík
Hodnotenie

Cena: od 390.00 €

Orientálny štýl vo vašej obývačke?

Obývacia izba zariadená v orientálnom štýle vyžaduje veľký priestor, aby mohol dokonale vyniknúť každý jeden kus nábytku. Spojenie s prírodou sa odráža najmä vo výbere materiálov, ktoré sú typické pre orient. Ide zväčša o materiály ako sú korok, bambus, hodváb alebo rôzne druhy kameňov. Orientálny štýl znásobuje spojenie s prírodou aj veľkými oknami, ktoré sú zväčša na celú stenu.

Koberec - orientálny štýl

Práve kvôli veľkým oknám, ktoré sú charakteristické pre orientálny štýl je vhodné, aby ste svoje obydlie mali v blízkosti prírody a mohli si tak plnými dúškami vychutnávať vonkajšie prostredie. Výhľad na zastavané mesto a fabriky určite neprivodí príjemný pocit ani jednému z nás. Na steny vám neodporúčame dávať tapety, či iné „dekoratívne“ prvky…

V akých interiérových štýloch sa zariaďujú moderné obývačky?

Viete ako zariaďovať moderné obývačky? Aké štýly sú IN v roku 2019? Čo všetko musia obsahovať moderné obývačky? Poznáte glamour štýl?

Interiér zariadený v pop-art štýle

Interiér s nádychom orientu…

V orientálnom štýle sú steny len akýmsi ohraničením celého priestoru, preto voľte jemné, nenápadné farby. Ak by ste chceli experimentovať, pokojne môžete… Jednu zo stien zvoľte inej farby ako sú ostatné, no stále dbajte na to, aby ste nenarušili celkový dojem z danej miestnosti. Ak uprednostňujete modernejší orientálny štýl, zvoľte drevené podlahy.

Moderný orientálny štýl

Najvýraznejším a na prvý pohľad najdôležitejším prvkom obývacej izby je nízky stolík poväčšine umiestnený v strede okrasných vankúšov, ktoré sú poukladané na zemi. Práve takýto spôsob posedenia je charakteristický pre Orient. Ak ste však milovníkmi klasických pohoviek, môžete zvoliť aj takýto variant, no dbajte však na to, že musí ísť o nižšie položený gauč, aby sa vaši hostia nemuseli krčiť pri nízkom stole.

Bytové doplnky a dekorácie v orientálnom štýle

Čo sa týka bytových doplnkov a dekorácií, najlepšie urobíte, ak zvolíte „prírodné dekorácie“, ktoré oživia celkový vzhľad interiéru, prípadne rôzne farebné sviečky alebo drevené sošky. Nezabúdajte však na to, že musíte správne odhadnúť mieru. Medzi jemným a vkusným orientálnym štýlom a prezdobeným štýlom, kde je množstvo zbytočností, ktoré narúšajú harmóniu celej izby, je len veľmi tenká hranica.

Bytové doplnky a dekorácie - orientálny štýl

Ak ju prekročíte, namiesto očakávaných pochvál dostanete len tiché a mĺkve pohľady vašich návštevníkov. Ak ste človekom, ktorý má blízko k ázijskej kultúre, radi meditujete či len obľubujete harmonické prostredie, orientálny štýl je ako stvorený pre vás. Neváhajte a premeňte svoj interiér na dokonalé a harmonické miesto.

  • Kategórie

Podobné články