Zo sto najbohatších ľudí je veľká väčšina tých, čo svoje peniaze zarobili vlastnými schopnosťami, uvádza Slotsia. Štartovacím mostíkom k ďalšiemu bohatstvu sa stalo zarobenie prvého milióna. Priemerný vek, kedy sa im to podarilo, bolo 36 rokov.

Väčšina zarobila svoje peniaze podnikaním. Priemerný vek, keď s ním začali, bol 27 rokov. Až štvrtina zarobila svoj prvý milión do piatich rokov. V priemere sa im to podarilo v ôsmich rokoch. No s každým ďalším rokom podnikania sa šanca zarobiť milión znižuje.

Sektormi s najrýchlejšími zárobkami sú telekomunikácie a technológie, tam sa im to podarilo za menej ako päť rokov. Na druhej strane spektra stoja výroba a stavebníctvo, kde zarobiť milión je otázkou viac ako 15 rokov.

Najbohatší človek na svete - vlastník spoločnosti Amazon Jeff Bezos, sa k svojmu prvému miliónu dostal za tri roky. Billovi Gatesovi to trvalo síce šesť rokov, no dosiahol ho ešte pred tridsiatkou. Finančný mág Warren Buffett ho mal zarobený tiež okolo tridsiatky. 

Z najbohatších mužov sveta milión najrýchlejšie zarobil Jack Ma, vlastník čínskej Alibaby, keď sa mu to podarilo za menej ako rok. Rok to trvalo Larrymu Pageovi a Sergeyovi Brinovi – zakladateľom spoločnosti Google. Mark Zuckerberg zarobil svoj prvý milión do dvoch rokov.

Infografika na stránkach Slotsia.com.