Kardio tréning doma? Chudnite so švihadlom!

NETKY.SK • 12 Júl 2019, 15:50 • 2 min
Kardio tréning doma? Chudnite so švihadlom!

Kardio aktivita je pre telo zdravá a pomôže vám zhodiť nadbytočné kilá. Čo keď ale počasie zrovna nepraje a vy nemôžete vykonávať svoje obľúbené vonkajšie športy? Fit centrum nie je príjemným prostredím pre každého.

slovakia

left justify in out

Preto sme prišli s riešením na doma, a tým je švihadlo! Vyskúšajte náš tréning, u ktorého spálite rovnaké množstvo kalórií ako pri behu.

 

100 preskokov cez švihadlo znožmo

 

Švihadlo je lacná a skladná cvičebná pomôcka. Obľúbená je predovšetkým na školách v hodinách telesnej výchovy. Oprášte spomienky a Zaskáčte si v rámci tréningu! Začnite sto preskoky znožmo. Snažte sa nevyskakovat príliš vysoko, aby ste sa tým zbytočne nespomaľoval a nevysilovali. Držte telo i hlavu vzpriamene a pri točení švihadlom zapájajte len zápästia. Preveďte sto opakovaní.

 

30 širokých drepov

 

Aby sa tréning neskladal iba zo skákanie cez švihadlo, bude prekladaný i ďalšími cviky. Je však nevyhnutné, aby boli dynamické a aby ste si udržali pri nich zvýšenú tepovú frekvenciu.

 

Základným dynamickým cvikom sú drepy. Aby ste zacielili aj na zadok, rozkročte sa viac, než je vaša šírka ramien, a chodidlá vytočte smerom von. Pri drepu udržujte rovný chrbát, váhu držte na pätách a zadoček tlačte dozadu.

 

Kolená nesmie v drepe presahovať špičky chodidiel. S nádychom urobte pohyb smerom nadol a s nádychom sa vracajte do stoja. Neprepínajte však kolená! Stále udržujte aktivovaná stehná a sťahujte pri pohybe nahor zadok k sebe.

Opakujte tridsaťkrát, najlepšie bez pauzy.

 

img

 

50 preskokov cez švihadlo s meziskokem

 

Na rad prichádza opäť švihadlo. Tentokrát ale skáčte znožmo s meziskokem. Tempo tak bude o niečo pomalší a po sérii drepov zvládnete skákanie udýchat. Váhu pri skokoch prenášajte opäť na špičky. Opakujte päťdesiatkrát.

 

30 popredných výpadov

 

Odložte švihadlo a pokračujte prednými výpady. Ruky dajte pre lepšiu stabilitu v bok a vykročte ľavou nohou dopredu. Špičku chodidlá smerujte von a váhu prenášajte na päty. Úkrok by mal byť natoľko dlhý, aby bolo koleno tesne nad špičkou, a aby ste tak v kolene vytvorili pravý uhol. S nádychom sa vráťte do pôvodnej pozície a s výdychom vykročte opačnou nohou. Pri cviku udržujte rovný chrbát a lopatky sťahujte k sebe.

Opakujte celkom tridsaťkrát.

 

100 striedavých preskokov

 

Do tretice skáčte cez švihadlo striedavo. Ak nezvládate skákať bez meziskoku, tak ho zaraďte. Kolená priťahujte čo najvyššie. Snažte sa dopadať na zem zľahka a udržiavať váhu stále na špičkách. Striedavé skákanie bez meziskoku opakujte celkom stokrát. Ak si vyberiete variant s meziskokem, potom opakujte päťdesiatkrát.

 

Celý tréning zopakujte ideálne trikrát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies