Postele v skrini? ideálne do malého bytu

Posteľ v skrini
zdroj: gettyimages.com

Niekedy sa posteľ navyše zíde. Nemusíte rozťahovať gauč ani nafukovať pohotovostné lôžko. Pohodlná posteľ môže byť ukrytá v skrini, čím šetrí miesto. A šetrí aj čas, pretože ju netreba neustále zastielať len sklopiť.

...

„Vynachádzavá“ posteľ

Máte v byte málo miesta alebo potrebujete z času na čas uložiť návštevu? Investujte do vyklápacej skriňovej postele. Cez deň nezaberá cenné miesto a ponúka plnohodnotný spánok. Vyklápacia posteľ je ukrytá v skrini, ktorá je estetickým obalom. Nikde nič netrčí ani nezavadzia. Skriňa je ukotvená k stene, aby ju hmotnosť postele neprevážila. Skriňové postele nepútajú na prvý pohľad ničím pozornosť. Majú klasické rozmery skrine a vyrábajú sa v niekoľkých farebných prevedeniach. Na prvý pohľad vidíte len komodu alebo vysokú skriňu. Postele umožňujú použitie akéhokoľvek roštu a matraca, preto sú vhodné na každodenné spanie. Návštevy po prehliadke vášho bytu možno neodolajú otázke – A kde vlastne spíte?

Sklápacie postele sa predávajú ako súčasť skrine, ale môžete si kúpiť len samotný výklopný mechanizmus. Rozhodnete sa, či ho namontujete do skriňovej zostavy, vstavanej skrine alebo výklenku v stene. Ak je posteľ „ukrytá“ v zostave s policami na dekoratívne predmety a knihy, nikto neuhádne, čo v sebe skrýva. Kvalitný výklopný mechanizmus bráni tomu, aby posteľ zo skrine samovoľne vypadla a popruhy pevne udržia vankúše a matrace. Sklápacia posteľ môže mať rôzne podoby a rozmery. Okrem bežných jedno a dvojposteľových si môžete nechať vyrobiť na zákazku aj atypický rozmer. V ponuke výrobcov sú tiež jedno a dvojpalandy s horizontálnym vyklápaním lôžka. Nimi potešíte deti, ktoré túžia po spaní vo výške a cez deň im mohutné postele nezaberú priestor na hru. Hoci sa vyklápací mechanizmus ovláda jednoducho aj pri manuálnom používaní, môžete si vyklápacie postele „spúšťať“ taktiež automaticky. Po stlačení diaľkového ovládača sa zo skrine rýchlo vynorí pohodlná posteľ. A môžete rovno padnúť do mäkkých perín bez akejkoľvek námahy. Zaujímavá je kombinácia sedačky a sklápacej postele v jednom produkte. Ideálne riešenie do mini bytov, do ktorých sa nezmestí sedačka a ešte aj posteľ.

V tejto súvislosti by vás mohlo zaujímať: