Verzia Inspiration Series bude mať špeciálne lakovanie Deep Garnet a 20-palcové zliatinové disky s mnohými lúčmi a čiernych chrómovým povrchom. Viac vonkajších odlišností nebolo treba, aj keď do čierneho chrómu mohli byť odeté aj ostatné bledé prvky.

Bledý interiér s tmavými kobercami a prístrojovou doskou dýcha luxusom a ten naviac podporujú lišty zo skla Kiriko. Môže to spočiatku znieť ako gýč, ale v interiéri veľkého Lexusu to prekvapivo dobre funguje.

V prípade Inspiration Series bude pod kapotou len prepĺňaný V6 motor bez hybridného ústrojenstva, lebo verzia bude primárne určená pre trh v USA. Práve vďaka tamojšiemu trhu vôbec automobilka existuje. Ten bol impulzom, aby vznikla takáto luxusná značka.

Lexus LS500 Inspiration Series - čierne chrómové disky majú priemer 20 palcov Zdroj: Lexus

LS500 dosahuje výkon 310 kW (420 k) a krútiaci moment 600 Nm. Štandardne je vybavený pohonom zadnej nápravy, ale za príplatok môže byť štvorkolkou s medzinápravovým diferenciálom Torsen. V oboch prípadoch zvláda zrýchlenie na stovku pod 5 sekúnd.

Automobilka vyrobí 300 kusov LS500 Inspiration Series. Budú určené len pre jeden trh a v ponuke sa objavia už na jeseň tohto roka.

Lexus LS500 Inspiration Series - interiér má obloženie zo skla Zdroj: Lexus