Ťažká rana pre Netflix. Nový konkurent ho pripraví o divácky megaťahák
10.7.2019 16:10
akt. 23.06.2020 06:11

Ťažká rana pre Netflix. Nový konkurent ho pripraví o divácky megaťahák

Nová online video služba HBO MAX Zdroj: Screenshot/Youtube.com/HBO MAX
Uložiť článok
Online video služba Netflix dostala v utorok hneď dve ťažké rany. Na trh totiž smeruje významný protihráč, ktorý sa zmocní aj jedného z najsledovanejších seriálov na Netflixe.

Spoločnosť HBO oznámila spustenie novej služby HBO MAX, ktorou chce konkurovať práve službám ako Netflix, Hulu či rovnako pripravovanej služby Disney+ a Apple TV+, ktorá má odštartovať už túto jeseň.

Na HBO MAX sa zároveň presunie aj populárny sitkom Priatelia (Friends), ktorý aj po rokoch od svojho skončenia patrí medzi najsledovanejšie na Netflixe. Podľa portálu Wall Street Journal sa cena za “prenájom” Priateľov na 5 rokov pohybuje na úrovni 425 miliónov dolárov.

Hoci presný dátum spustenia HBO MAX nie je zatiaľ známy, malo by sa tak stať na jar budúceho roka. Jeho súčasťou bude pritom nielen obsah televíznej stanice HBO, ale aj vlastné nové seriály a filmy.

Veľká konkurenčná nevýhoda

Podľa spravodajského portálu CNN by HBO MAX malo na úvod ponúknuť približne 10-tisíc hodín obsahu. Vrátane už spomínaných Priateľov či staršieho sitkomu Fresh Prince, v ktorom začínal známy herec Will Smith a len pred pár dňami ho do svojej ponuky na Slovensku pridal práve Netflix.

Hoci na rozdiel od spomínaného Apple TV+ zatiaľ vedenie HBO veľa podrobností neprezradilo, známe je, že štyri filmy by mal pre HBO MAX pripraviť režisér a producent Greg Berlanti a herečka Reese Witherspoon bude produkovať minimálne ďalšie dva filmy.

Zo seriálov sú podľa CNN potvrdené pripravované tituly sesterskej televíznej stanice CW - Batwoman a Katy Keene. Výhradne pre HBO MAX majú následne vzniknúť seriály ako Dune: The Sisterhood, Tokyo Vice, The Flight Attendant, Love Life, Station Eleven, Made for Love a Gremlins.

Veľkou neznámou zostáva cena. Podľa portálu CNN.com by však v USA mala presahovať výšku 14,99, čo je cena už dnes v USA ponúkanej služby HBO NOW. To by znamenalo, že záujemcovia zaplatia výrazne viac, než v súčasnosti platia za Netflix.

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.