Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1796 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 25764
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 61% (15611)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 39% (10153)
Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

Úspešná účasť slovenských jazdcov na ME Enduro 2019 v Lotyšsku!

 Zdieľať

Pridané: 09.07.2019 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 2562 [Šport - Enduro]

Počas posledného júnového víkendu (29.-30.6.2019) sa v lotyšskom meste Madona uskutočnilo tretie podujatie tohtoročného seriálu Majstrovstiev Európy enduro. Na uvedenom šampionáte nás úspešne reperezentovala štvorica jazdcov Katarína Juríčková, Thomas Hostinský, Martin Giertl a Patrik Halgaš.

Počasie v Madone bolo veľmi premenlivé. V sobotu účastníkom komplikoval jazdenie silný vietor a nepríjemná zima. V nedeľu sa počasie umúdrilo a trochu sa oteplilo. Trať podľa slov našich jazdcov bola veľmi náročná a nebezpečná. Povrch terénu sa skladal prevažne z piesku, celkovo bola trať zo sypkého materiálu, čím sa stávala prašná, obsahovala niekedy neviditeľné korene, kamene... Testy, ktoré museli jazdci absolvovať, boli tiež veľmi náročné a rýchle.

slovenski jazdci ME lotyssko
slovenski jazdci ME lotyssko

Patrik HALGAŠ (#307) si z našej štvorice počínal v Lotyšsku najlepšie, keď počas oboch súťažných dní prišiel do cieľa na treťom mieste, čo znamená, že si z Madony priviezol vynikajúcu bronzovú priečku vo svojej triede 250 2T. Rýchlejší bol len Adam Tomictek z Poľska na druhom mieste a víťaz Maurizio Micheluz z Talianska, ktorý je i lídrom priebežného poradia šampionátu danej triedy 250 2T.

Halgas tretie miesto
Halgas tretie miesto

Na druhom mieste v priebežnom poradí je náš slovenský jazdec Thomas HOSTINSKÝ (#301), ktorý si po oba dni vybojoval v Lotyšsku štvrtú priečku a teda i v konečnom poradí bol v Madone na 4.mieste. „Trať bola naozaj veľmi náročná a prašná, sypký materiál neraz prekrýval rôzne nástrahy trate, pridával na nebezpečnosti. Nechcel som zbytočne riskovať zranenie a tak to vyšlo na štvrtú priečku.“ – povedal Thomas na ceste domov z Lotyšska.

V náročnej medzinárodnej konkurencii sa nestratil ani slovenský junior Martin GIERTL (#106), pre ktorého to bol po domácom Brezne prvý štart na ME v tomto roku v zahraničí. Martin si vo svojej triede Junior E1 vybojoval v prvý súťažný deň 4. miesto a v nedeľu skončil na 5. mieste, piatu priečku obsadil i v súčte oboch súťažných dní a 5-ty je i v priebežnom poradí pred záverečným podujatím seriálu ME 2019 vo Fínsku. Suverénnym víťazom juniorskej E1 triedy sa stal mladý fínsky jazdec Roni Kytönen, ktorý zvíťazil i v absolútnom poradí bez rozdielu tried na Majstrovstvách Európy. "Toto víťazstvo mi dodáva veľa sebavedomia," povedal Roni, ktorého na ME v Madone sprevádzal jeho otec Vesa - bývalý majster sveta Enduro (1999).

v depe
v depe

Medzi ženami hájila slovenskú trikolóru Katka JURÍČKOVÁ (#555), ktorá si v sobotu vyjazdila 8. miesto a v nedeľu, žiaľ, nedojazdila. „Som nahnevaná. Do Lotyšska som prišla s víziou výborného umiestnenia, ale v nedeľu mi počas jazdy vyskočilo rameno a v preteku som ďalej nemohla porkačovať. Ako Thomas uviedol, trať bola naozaj veľmi náročná, pod pieskom sa ukrývali rôzne kamene, konáre...ktoré nám jazdu skutočne znepríjemňovali“. V tejto triede zvíťazila švédska jazdkyňa Hanna Berzelius.
Všetkým našim jazdcom gratulujeme k výborným umiesteniam a účasti na ME enduro v Lotyšsku. Tohtoročný európsky šampionát vyvrcholí záverečným podujatím vo Fínsku/Heinola 6.-8.9.2019, kde bude i FIM Európa šampionát národných a klubových tímov.

Priebežné poradie seriálu ME enduro 2019 nájdete na: www.fim-europe.eu/events/709

Pridané: 09.07.2019 Autor: Redakcia Motoride.sk Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

Galéria ku článku:

Galéria

Galéria

Galéria

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal:
Dzešec učinkoh šľivovici na hlopoh :...
1.- Perše poldeci : - prestaňe ci šmerdzec zos papuľi ...
2.- Druhe poldeci :- prestaňu ce ozjabac nohi ...
3.- Trece poldeci :- prestaňe ce boľec bruh ...
4.- Štrvarte poldeci :- prestaňu še ci kľepac ruki ...
5.- Piate poldeci :- prestaňu ci ciskac boganče ...
6.- Šeste poldeci :- prestaňeš še mračic ...
7.- Šedzme poldeci :- začňeš špivac ...
8.- Osme poldeci :- začňeš mladnuc....
9.- Dzevjate poldeci :- začňu še ci pačic druhe ženi ...
10.- Dzešate poldeci :- začňe še ci pačic Tvoja manželka ..

Ďalšie vtipy »