Menu

Liečba pre Adamka

Trvanie výzvy: 16. apríla 2019 - 15. októbra 2019

Cieľ výzvy

Vyzbierať čo najviac peniažkov aby sme mohli absolvovať ďalší rehabilitačný program...

Autor výzvy

Príbeh

Liečba pre Adamka

Adamko je náš najväčší poklad, ktorý sa nám za všetko odvďačuje svojím úsmevom a radosťou zo života. Môj syn má veľmi veľké šance a dobré prognózy do budúcnosti, pretože je naozaj veľmi šikovný a múdry, preto verím, že vďaka Vašej pomoci sa postaví na svoje nohy a zaradí medzi rovesníkov.
V jeho mene Vás veľmi pekne prosíme o pomoc. Boli by sme Vám vďační za akúkoľvek finančnú podporu.
Snažíme sa urobiť pre nášho synčeka všetko čo je v našich silách no naše finančné prostriedky sú nedostačujúce, no snažíme sa bojovať každučký deň....


Diagnóza môjho 4 ročného syna Adamka je detská mozgová obrna ( CTP, trupová hypotónia a paréza končatín). Celé moje tehotenstvo prebiehalo ukážkovo. Veľmi sme sa tešili na naše prvé dieťa a ani vo sne nás nenapadlo, že sa môže pri pôrode niečo stať. Kontrakcie mi začali v 41 tt. Vraj všetko prebiehalo v poriadku, no ja som mala zlý pocit, že sa niečo deje, ale nik ma v nemocnici nepočúval. Pôrod trval 24 hodín. Počas pôrodu došlo k viacerým prešľapom zo strany nemocnice. Nakoniec museli Adamka vyťahovať v poslednej chvíli kliešťami. Jednou nohou už nebol medzi nami, bol 5 minút neodkysličený, dýchal až po 10-tich minútach. Mal vpáčenú lebku 2,5 mm do mozgu a následne sa mu tam vytvorila krvná zrazenina, aby toho nebolo málo vdýchol plodovú vodu, ktorá už bola v rozklade. Po dvoch hodinách po pôrode ho museli previesť do Popradskej nemocnice na Jisku, pretože mu začalo vynechávať dýchanie a začal kŕčovať. Lekári mu nedávali veľké nádeje. Adamko je ale veľký bojovník a na prekvapenie lekárov sme sa dostali z nemocnice už po 3 týždňoch. Začiatky boli ťažké a chvíle plné slz no BOJUJEME aby Adamko rástol a vyvijal sa tak ako má a bez bolestí... Každodenne cvičíme no naše schopnosti sú nedestačujúce, aj keď sa stále učíme aj my rehabilitácie od odborníkou sú pre neho predsa len osožnejšie.

S Adamkom absolvujeme rôzne rehabilitácie, chodievame k najlepším špecialistom a poctivo „makáme“. Napriek jeho narodeniu a všetkým komplikáciám, ktoré sa stali pri pôrode je Adamko na tom omnoho lepšie ako lekári predpokladali, a preto nás to ťahá vpred mu pomôcť a skvalitniť mu jeho život.

Momentálne sme sa dostali do ťažkej finančnej situácie a nemáme prostriedky na to, aby sme mohli všetky terapie a návštevy lekárov absolvovať.  Chceme hlavne absolvovať rehabilitačný pobyt v Adeli-centre v Piešťanoch, pretože  Adamkovi výrazne pomoha. Dokáže sám sedieť s oporou o ruky a udrží sa na štyroch čo do vtedy nevedel, snaží sa aj štvornožkovať  a samozrejme ho to posunulo aj mentálne. Rehabilitácia stojí 3 700€ no nedokážeme z nášho rodinného príjmu ušporiť takú sumu.


Aktualizácie

Adamko cvicenie26. sep 2019

Adamko

Adamko cvicenie3. sep 2019

Adamko

Adamko cvicenie17. aug 2019

Adamko

Adamko cvičenie7. júl 2019

Adamko

Adamko cvicenie30. jún 2019

cvicenie

Adamko cvicenie30. jún 2019

cvicenie

Adamko 18. jún 2019

Adamko cvicenie

Adamko16. apr 2019

Adamko foto

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?