Najprv je to kompaktnosť. Nie vždy je poruke služobné alebo vlastné auto, do ktorého sa dá nahádzať polovica kancelárie. Sú to skôr zariadenia, ktoré by sa mali vojsť nie iba do príručnej batožiny, ale možno aj do kabelky.


Druhou spoločnou črtou je univerzálnosť a praktickosť. Či už to sú nové laptopy ako jadro prenosnej kancelárie, odolný prenosný disk s hardvérovým šifrovaním, vreckový projektor, alebo smartfón s nevšednou kamerou. Do tretice majú spoločné to, že ide o technologické novinky s novými funkciami a vysokým výkonom. Nikto nepovedal, že na prácu sa majú používať len priemerné zariadenia.


Vybrali sme niekoľko z nich, ktoré by sme sami ocenili na služobných cestách alebo pri práci v teréne. Je pravda, že niektoré sa cenovo dajú zaradiť skôr do prémiovej triedy. Napríklad príručný inteligentný kufor od firmy Samsara alebo nový prírastok medzi laptopmi od Huawei.

Disponujú nevšednými vlastnosťami, ktoré môžu stáť za vyššiu investíciu. Vo výbere sú však aj také, ktoré sa môžu pochváliť veľmi dobrým pomerom výkonu alebo výbavy a ceny. Napríklad najnovší smartfón od Asusu, ktorý vzhľadom na použité komponenty celkom milo prekvapil sumou, ktorú si zaň výrobca pýta.


Pracovné cesty: Čo sa oplatí mať 
so sebou


Asus ZenBook 14 (UX433) Zdroj: Asus

Asus ZenBook 14 (UX433)


Posledná verzia pomerne obľúbenej série ZenBook od Asusu nie je žiadna nečakaná revolúcia s okrúhlym alebo ohybným displejom. Stále je to starý známy celokovový brúsený dizajn šasi. Ale s malou konštrukčnou novinkou. Po otvorení časť s displejom jemne nadvihne klávesnicu. Vznikne malý 3-stupňový sklon, ktorý zlepšuje polohu rúk pri práci.

Keď už sme pri displeji, jeho uhlopriečka je 14 palcov. Lenže celkové rozmery notebooku sú len 32 x 20 cm. Teda je menší než mnoho 13-palcových konkurentov. To vďaka ešte tenším rámikom displeja. Oceňujeme hrúbku 1,6 cm. Na trhu sú aj tenšie kúsky, ale ZenBook 14 má miesto pre pár veľkých USB a jeden HDMI konektor. Zaujímavá je numerická klávesnica, ktorá sa dá aktivovať rovno na touchpade. S 13-hodinovou výdržou sa táto novinka predáva od tisíc eur vyššie.


Pracovné cesty: Čo sa oplatí mať 
so sebou


Asus Zenfone 6 Zdroj: Asus

Asus Zenfone 6


Smartfón je samozrejmosť v každej situácii a nové modely už v

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa