Na rekonštrukciu bytových domov pôjdu úvery za vyše 56 mil. eur

05.07.2019, SITA | Bytové domy

Slovak Investment Holding a OTP Banka úvermi za viac ako 56 miliónov eur podporia rekonštrukciu bytových domov. Prvé žiadosti o úvery budú môcť žiadatelia podávať už v druhej polovici tohto roku.

Cieľom spolupráce Slovak Investment Holdingu a OTP Banky je poskytnúť zvýhodnené úvery vlastníkom bytov a nebytových priestorov na komplexnú obnovu bytových domov v záujme zvýšenia energetickej hospodárnosti. Pôžičkami bude možné do roku 2023 podporiť 500 bytových domov. Prvé žiadosti o úvery budú môcť žiadatelia podávať už v druhej polovici tohto roku.

Dom-Petrzalka-1-1-X.jpg

V balíku finančných prostriedkov bude vyše 56 miliónov eur. Základom úverov pre vlastníkov bytov a nebytových priestorov je kombinácia peňazí Slovak Investment Holdingu, ktoré pochádzajú z eurofondového Integrovaného regionálneho operačného programu, a zdrojov OTP Banky. Slovak Investment Holding ako partner projektu poskytuje úverový finančný nástroj vo výške 39,4 mil. eur pre OTP Banku. Kombináciou prostriedkov oboch partnerov sa vytvorí úverové financovanie v objeme 56,3 mil. eur.

Slovak Investment Holding je akciová spoločnosť v 100-percentnom vlastníctve štátu. Jej hlavným poslaním je podpora strategických verejných i súkromných investícií na Slovensku v oblasti infraštruktúry, energetickej efektívnosti, odpadového hospodárstva, sociálnej ekonomiky, malých a stredných podnikov, zdravotníctva a kultúrneho a kreatívneho priemyslu. Finančné prostriedky na realizáciu investícií čerpá z európskych štrukturálnych a investičných fondov. Slovak Investment Holding financuje projekty výlučne návratnou formou, teda pomocou finančných nástrojov, a nie grantovým spôsobom.

OTP Banka Slovensko je súčasťou finančnej skupiny OTP Group s pôsobnosťou na slovenskom bankovom trhu od roku 2002. Je univerzálnou bankou s portfóliom produktov a služieb pre fyzické osoby, sektor malých a stredných firiem a právnické osoby.

Ilustračné foto: ABC-bývanie.sk

Podobné články