Prejsť na obsah

Primátor mesta zverejnil svoj podrobný pracovný program

Chcete vedieť, čo dnes robí primátor mesta Jaroslav Polaček (nezávislý), koho prijme v priestoroch Historickej radnice alebo na magistráte, s kým má obed a či ho napr. uvidíte popoludní v meste? Aj odpovede na tieto otázky nájdete po kliknutí na stránku www.kosice.sk/kalendar-primatora. Dozvedieť sa tam dá aj to, kedy má primátor dovolenku alebo s kým sa napr. stretne na služobnej ceste v Bratislave. 

Začiatkom júla sa po niekoľkotýždňovej skúšobnej prevádzke začalo s oficiálnym zverejňovaním programu primátora mesta Košice. Verejnosť sa tak má možnosť dozvedieť, kde a na akých rokovaniach trávi primátor svoj čas v práci alebo aj mimo nej. Program je dostupný na niekoľko dní dopredu a zároveň je k dispozícii aj jeho história.

Takýmto transparentným spôsobom doposiaľ nekomunikoval s verejnosťou žiaden košický primátor

Podobný prístup k informovaniu verejnosti o programe primátora je na Slovensku značne ojedinelý. Doteraz žiaden z košických primátorov nekomunikoval s verejnosťou takýmto transparentným spôsobom. Navyše ani jeden primátor na Slovensku nemá zverejnený svoj program v takej komplexnej podobe aj s presným časom a miestom, kde v danom úseku dňa bude. Jaroslav Polaček šiel takýmto podrobným zverejnením svojho programu príkladom aj pre iných politikov nielen na východe Slovenska.

„Zverejňovanie toho, čo robím a čo plánujem robiť, je ďalším splneným sľubom môjho predvolebného programu. Obyvateľom mesta som sľúbil nielen Fungujúce Košice, ale aj zlepšenie informovanosti o činnosti vedenia mesta. Nemám a ani nikdy som nemal čo skrývať. Hoci môj pracovný program je dosť často zaplnený, robím všetko preto, aby som si našiel čas aj na stretnutie s obyvateľmi mesta, ktorí ma o to požiadajú. Od septembra chcem byť ku Košičanom ešte bližšie, keď spolu so svojimi námestníkmi, kanceláriou prvého kontaktu a ďalšími zamestnancami magistrátu začneme úradovať aj v priestoroch Historickej radnice v centre nášho mesta na Hlavnej 59. Už teraz sa na to všetci tešíme,“ uzavrel Jaroslav Polaček.