Zregenerujte v lete svoje vlasy

20:05

Ak by ste sa ma opýtali, prečo milujem leto, odpovedí by bolo naozaj dosť - nekonečné prechádzky po meste a po prírode, výlety, opaľovanie, kúpanie, čítanie kníh pod šírym nebom, drinky na terase, večené sledovanie hviezd a nadávanie na teplo a komáre. Mnoho času trávim vonku a tak, ako slnko pôsobí na pokožku, vplýva aj na vlasy. A nielen slnko. Šarapatu dokáže narobiť aj morská voda, voda z bazéna, ktorá obsahuje chlór, vietor a piesok. Všetky tieto faktory môžu spôsobiť vyťahovanie farby z vlasov, ich vysušenie, sú krehšie, ľahšie sa lámu a môžu vyzerať ako slama. Prvou pomocou je nosenie klobúka, šatky alebo šiltovky. Po každom kúpaní je dobré vlasy hneď opláchnuť, aby sa zbavili vody či piesku. Je celkom rozumné vyhýbať sa zbytočnému žehleniu, fénovaniu či farbeniu. Naša koruna krásy skrátka dostáva zabrať, a preto je najlepšie venovať jej výraznejšiu starostlivosť.

Maska pre regeneráciu vlasov Naturschön


alverde NATURKOSMETIK Maska pre regeneráciu vlasov Naturschön

maska na vlasy

alverde
Zloženie: Aqua, Behenyl Alcohol, Vitis Vinifera Fruit Water, Olea Europaea Fruit Oil*, Glyceryl Olivate Oleate Estolides, Tetradecane***, Arachidyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Isoamyl Laurate, Levulinic Acid, Arachidyl Glucoside, Polyglyceryl - 3 Pca, Sodium Anisate, Potassium Cetyl Phosphate, Olea Europaea Fruit Extract*, Olea Europaea Leaf Extract*, Parfum**, Glycerin, Sodium Levulinate, Citric Acid, Limonene**, C12 - 18 Alkyl Glucoside, Maltodextrin, Linalool**, Geraniol**

Maska pre regeneráciu vlasov Naturschön od Alverde ma zaujala obsahom olivového oleja, ktorý je pre naše  vlasy skutočným pokladom. Teda, nielen vlasy, ale mne sa spája najmä s vlasovými zábalmi na hydratáciu a posilnenie.  Táto rada pre regeneráciu vlasov obsahuje šampón, kondicionér a masku s výťažkom z olív, olivovníkových listov a olivového oleja, ktorý vlasom dodáva hebkosťa lesk. Na toto horúce letné obdobie je teda ideálnym spoločníkom pre nádhernú a zdravo vyzerajúcu hrivu. 

V tmavom plastovom obale s rovnako plastovým vrchnáčikom sa nachádza 150 ml bielej masy. Je krémová a veľmi hustá, pri fotení som kelímok rôzne otáčala a ani sa nepohla. Vyhovuje mi to, lebo mám istotu, že sa z nej nevyleje ani mi nestečie po rukách. Čo ma celkom milo prekvapilo, bola vôňa. Nevedela som, čo očakávať, predpokladala som, že ma ovanie nejaká nie výrazná nešpecifikovateľná vôňa. Namiesto toho ma čakala citrusová, ktorá mi pripomenula sladkosti. Nesťažujem sa, vyhovuje mi a pekne prevonia vlasy. 

Výrobca odporúča vlasy vysušiť a masku vmasírovať do vlasov. Pôsobiť by mala okolo 5-10 minút, potom ju treba opláchnuť. Ja ju používam trochu inak. Vlasy si najskôr umyjem šampónom. Do mokrých vlasov nanesiem masku a nechám chvíľu pôsobiť. Nemám to nijak zvlášť odsledované, ale okolo tých 5 minút to byť môže. Potom ju opláchnem a vlasy zľahka osuším uterákom. Nasleduje už len hairstyllingový prípravok a úprava. Tento postup  sa mi osvedčil a masku striedam s kondicionérmi. 

Po každom použití sú vlasy okamžite jemné. Ľahko sa češú a nešticujem sa, takže si nevytrhnem žiaden vlas navyše. Nedodáva im výraznejší objem, ale o to sa ľahko postarajú moje spreje. Keď uschnú, sú krásne lesklé a poddajné, dobre sa upravujú a vyzerajú zdravo. Nie sú suché, nelámu sa. Jediným mínusom je, že sa mi z nej mastia vlasy. Preto ju nanášam tak od polovice vlasov, prípadne tak, aby som sa nedostala až ku korienkom. 

S vlasovou kozmetikou od Alverde nemám veľa skúseností, takže nemám s čím porovnávať. Viac som skúsila telovej alebo pleťovej kozmetiky, s ktorou som obyčajne veľmi spokojná. Nie vždy je všetko bez chýb, ale miniem všetko. Táto maska sa mi ale zapáčila a tak som si prebehla ponuku vlasovej starostlivosti a do očí mi padlo pár sprejov. Asi sa vyberiem na nákup :) Vybrať si ale môžete aj z pohodlia domova a nakúpite v eshope Dm drogéria. Maska stojí 5,99 eur.

Plusy:
  • šikovný obal
  • hustá a krémová
  • neroztečie sa, dobre sa používa
  • príjemná citrusová vôňa
  • skvelá na suché vlasy, vlasy namáhané pri fénovaní a kulmovaní
  • po umytí sú jemné, lesklé, ľahko sa češú a upravujú, menej sa lámu a vyzerajú zdravo
Mínusy:
  • mastia sa mi z nej vlasy, preto ju používam od polovice vlasov ku končekom


Máte vyskúšanú vlasovú kozmetiku od Alverde? :) Odporučili by ste mi niečo na vyskúšanie?

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe