Figuríny do predajní „predávajú“: Akými typmi vybaviť svoj obchod?

Možno ani netušíte, akú silu majú figuríny! Najnovšie modely sú na nerozoznanie od človeka, existujú aj nadrozmerné veľkosti figurín, no ak potrebujete, tovar vystavíte len na abstraktných kúskoch.

História figurín je dlhá najmenej sto rokov. Samozrejme, používajú sa predovšetkým k vystavovaniu oblečenia, no môžu mať aj iné použitie. Figuríny v životnej veľkosti sa využívajú aj v dôležitých crash testoch, iné špeciálne modely slúžia pre výcvik zdravotníkov a záchranárov, tradíciu majú aj krajčírske panny.

Aké figuríny si vybrať do svojej predajne?

Pre obchod s oblečením je použitie figurín jednou z najúčinnejších foriem prezentácie tovaru vo výklade alebo v predajnom priestore. Dobre naaranžovaný výklad a vybavenie obchodu s figurínami rozhoduje, či zákazník do obchodu vstúpi.

Originálne alebo zaujímavo zladený outfit mu pomôže predstaviť si, ako bude oblečenie vyzerať, keď sa v ňom ukáže pred zrkadlom. Na figuríne môžete tiež ukázať, ako sa dajú kombinovať jednotlivé kusy oblečenia alebo doplnky z vášho obchodu. Tak, ako dokážu figuríny perfektne odprezentovať tovar, tak ho môžu aj ukázať v horšom svetle, všetko závisí od samotnej figuríny. Tá by mala byť v prvom rade kvalitná.

Nadrozmerné veľkosti i unisex figuríny, vyberie si každý

Na trhu nájdete figuríny v rozličnom prevedení od realistických kúskov, cez art-figuríny, luxusné typy… Donedávna bolo nereálne nájsť figurínu, na ktorú poľahky navlečiete aj kúsky XXL. Dnes nadrozmerné realistické figuríny zoženiete bez problémov. Na trhu je figurín doslova od výmyslu sveta.

Dominujú rôzne materiály – drevo, vosk, sklolaminát alebo plast. To, aký typ si vyberiete, závisí od typu obchodu. Najčastejšie sa používajú figuríny realistické, ktoré sotva rozoznať od skutočných ľudí. Na trhu však stále nájdete aj menej výrazné, abstraktné typy. Väčšina figurín je fixovaná v určitom postoji, niektoré majú nastaviteľné končatiny.

Figuríny môžete použiť aj v predajni, ak už zákazníka zaujali a rozhodol sa vstúpiť. Nezabudnite preto naštylizovať aj figuríny vo vnútri a upriamte klientovu pozornosť na ďalšie kúsky v obchode.

Zdroj obrázka: pixabay.com

ZDIEĽAJ NA:

Zapojte sa do diskusie. Vaše názory sú vítane!

komentárov