Pozvánka na slovenský BBcon/Parcon 2019 – 19.-20.7.2019

Pokud náhodou o prázdninách nemáte co dělat, máme pro vás skvělou nabídku na con. A na téhle akci mají přednášku i naši redaktoři – Erika ENA Adamcová a Martin Bečvář!

BBcon/Parcon 2019 – festival fanúšikov sci-fi, fantasy, hororu, filmu, hier a technológií

19.– 20.7.2019

Klub priateľov vedy, prognostiky a vedeckej fantastiky Banská Bystrica (KPVPVF BB) v spolupráci s Mestom Banská Bystrica vás pozýva na festival fanúšikov sci-fi, fantasy, hororu, filmu, hier a technológií BBcon spolu s Parconom 2019, ktorý bude v Banskej Bystrici znova po 25 rokoch. Podujatie sa bude konať v termíne 19.-20.7.2019 v priestoroch Filozofickej fakulty Univerzity Mateja Bella Banská Bystrica (FF UMB BB). Keďže minuloročné priestory FF UMB BB budú práve v tom čase rekonštruované, bude k dispozícii už len veľká aula v budove fakulty a neďaleko cez cestu budú program a predajné stánky umiestnené do ďalších priestorov, ktoré tiež patria FF. Tieto priestory sa nachádzajú priamo v budove internátov, takže to budú mať účastníci na ubytovanie skutočne blízko. Vo veľkej aule sa bude odohrávať hlavná parconová línia a v spomenutých ďalších priestoroch dve zvyšné programové línie a sprievodný program. Podujatie je vhodné aj pre rodiny s deťmi.

Hlavnou atrakciou BBconu/Parconu 2019 bude legendárny DeLorean DMC-12, ktorý bol v podstate treťou hlavnou postavou v trilógii Back to the Future. Počas conu bude vystavený v exteriéri. Plánuje sa aj výstava rôznych spomienkových predmetov a modelov vozidiel DeLoeran, patriacich majiteľovi auta.

Hlavná parconová línia a dve súbežné programové línie ponúknu od piatku do soboty množstvo prednášok, tvorivých pracovných stretnutí, workshopov, besied, krstov kníh a zábavného programu z oblasti sci-fi a fantasy literatúry, hororu, vedy, televíznej a filmovej produkcie, histórie, ako aj nových technológií a hier. Postarajú sa o to významní slovenskí, ale aj zahraniční spisovatelia a hostia, vydavatelia (napr. Artis Omnis), vedeckí pracovníci, profesionáli z praxe a nadšenci širokého spektra záujmov a osobnosti zo slovenského a českého sci-fi fandomu. Tešiť sa môžete napr. na Františka Kotletu, Juraja Červenáka, Jana Kotouča, Alexandru Pavelkovú, Martinu Pilcerovú, Líviu Hlavačkovú, Ondreja Herca, Marka E. Pochu, Juraja Maxona, Františku Vrbenskú a iných. V sobotu podvečer bude parconová línia obohatená o známy stand-up Comedy Dungeon, ktorí v Banskej Bystrici vystúpia prvýkrát. Nasledovať bude tradičné vyhlásenie výsledkov literárnej súťaže Ceny Karla Čapka, ako aj vyhodnotenie výsledkov výtvarnej súťaže Svet na tvoj obraz a udeľovanie fandomových cien.

Účastníci môžu tráviť čas vo foyeri budovy internátov, kde sa budú nachádzať rôzne stánky predajcov kníh, komiksov, figúrok, umeleckých diel v Artist Alley a merchu (Nekonečno.sk, jjkomiks, Hramelot, a i.). Tiež sa môžu zahrať počítačové a konzolové hry, alebo sa ponoriť do sveta 360-stupňovej pohybovej VR platformy od spoločnosti ProGamingShop. Hráčov stolových doskových a kartových hier od iHRsko.sk čaká samostatný vyhradený priestor. Veľkí aj malí nadšenci si môžu maľovať figúrky s tímom Warp Hammer. Účasť prisľúbilo aj Retro Consoles Collection Prievidza a OZ Vedecká hračka so zameraním sa na detských návštevníkov. Súčasťou bude tiež výstava obrazov od Martiny Pilcerovej a Juraja Maxona. Vybavujeme ďalšiu atrakciu – mobilné planetárium.

Unikátom aktuálneho ročníka bude Európsky šampionát Dungeon & Dragons miniatures

  1. Ide o turnaj vo figúrkach D&D s medzinárodnou účasťou (CZ, UK, IT, NL, USA) podľa

pravidiel DDMGUILD.org. Turnaje sa usporadúvajú každoročne od roku 2005 po vybraných

mestách Európy.

Sprievodný satelitný program je pripravovaný v spolupráci s Amfiteátrom v BB, kde sa budú vo večerných hodinách premietať všetky tri diely kultového filmu Back to the Future. Tiež môžu navštíviť Hvezdáreň v Banskej Bystrici na Vartovke (piatok aj sobota). Na obidve miesta majú účastníci vstup v rámci vstupného na con!

Organizátori pozývajú všetkých účastníkov na večernú piatkovú párty s programom a sobotňajšiu párty. Občerstvenie v areáli počas celej akcie je zabezpečené. Ako bolo spomenuté, ubytovanie za veľmi priaznivé ceny sa nachádza priamo na mieste. Izby sú zrekonštruované a poskytujú všetok potrebný komfort. Na ubytovanie je potrebné sa nahlásiť cez stránku www.bbcon.sk. Pre účastníkov z ČR je pripravený samostatný bankový účet na úhradu ubytovania. Vstup sa platí na mieste.

Na programe a pozitívnych! prekvapeniach stále pracujeme. Viac aktualizovaných informácií k podujatiu BBcon/Parcon 2019 budeme uverejňovať na:

https://www.bbcon.sk/

https://www.facebook.com/kpvpvf/

Zmena programu vyhradená!

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Zveřejnit odpověď