Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Cestoviny s tekvicovo-cícerovou omáčkou

Cestoviny s tekvicovo-cícerovou omáčkou

Túto omáčku moja malá papkáčka miluje a keďže má tri roky, môžem jej hotové cestoviny na záver posypať aj syrom. Ak máte po ruke uvarený cícer (ja v mrazničke) alebo ten zaváraný v pohári, je to hotové šup-šup. V tejto verzii s pokojným svedomím od 1,5 roka, mladším deťom by som dala bez cíceru, aby to nebolo príliš prekombinované. :)

  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 kúsok tekvice hokkaido
1  strúčik cesnaku
1 ČL  tekvicový olej
1 PL  uvarený cícer
 (štipka soli)
 (bylinky podľa chuti)
 ľubovoľné cestoviny

Postup prípravy

Deti milujú cestoviny a to je šanca pre nás maminy, ktoré chceme dávať detičkám zdravú a vyváženú stravu. Stačí si uvedomiť, že cestoviny nemusia byť len pšeničné a omáčka len rajčinová, či iná klasika. U nás napríklad veľa jeme kváskový chlebík, tak rannú kašu robievam z iných obilnín ako pšenica či špalda, a cestoviny tiež striedam - kukuričné, ryžové, špaldové, ale aj šošovicové či cícerové. A do omáčok dávam hlavne zeleninu.

Hoci mám doma škôlkarku, stále využívam parný hrniec na príkrmy. Nahádžem tam zeleninu, v tomto prípade kúsky olúpanej tekvice a cesnak, zapnem a varí sa to samo. Keď je tekvica mäkká, do nádoby pridám aj cícer a štipku soli, prípadne nejaké bylinky. Skontrolujem množstvo vody. Cieľom je omáčková konzistencia, takže ju podľa potreby zlejeme alebo doplníme. Pridáme aj trochu tekvicového oleja a všetko dohladka rozmixujeme. Samozrejme, ide to aj bez parného hrnca, tekvicu môžeme uvariť, upariť či upiecť v rúre.

Cestovinu, v mojom prípade bielu špaldovú, uvaríme a premiešame s omáčkou. Starším deťom môžeme na vrch nastrúhať parmezán či pecorino. Bezmliečna verzia je napríklad s nasekanými tekvicovými jadierkami.

 

Tip: Skúste aj cuketovú omáčku na cestoviny, tá je u nás číslo jedna. :) Niekedy nahradím olej a jadierka v nej napríklad avokádom. Vždy je to topka.

29. 6. 2019 18:03

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

Recepty pre deti

Blog môžeš sa vydávať

V tejto sekcii nájdete recepty pre deti cca od 1 roka, keď už kašovité príkrmy začínajú striedať jedlá podobné dospeláckym. Až vtedy varenie konečne začína byť zábava. A niekedy aj výzva, keď sa snažíte do vášho batoľaťa natlačiť napríklad zeleninu, kým ono by vyžilo z ryže a banánu. Recepty vychádzajú z toho, čo je vhodné a zdravé pre maličké deťúrence. Držia sa týchto zásad:

- žiadny cukor ani iné sladidlá
- ľahko stráviteľné, nie prekombinované jedlá
- hlavne lokálne potraviny, minimum exotiky a potenciálnych alergénov

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty